И без Pi Ar Sevi Boiko покритието на телевизиите от ГЕРБ е като по учебник

Харалан Александров за ареста на Бойко Борисов пред бТВ. Снимка: от тв екрана

Добре де, хайде да не се правим на луди. Стойчо Стойчев, Антоанета Христова, Виктор Димчев, Харалан Александров, Борислав Цеков — всички те са говорители не „ГЕРБ“. Попадат в сегмента „не съм от „ГЕРБ“, но…“ — един вид го играят на независими, но в последните години „независимото“ им мнение съвпада едно към едно с това на „ГЕРБ“.
Тази сутрин всички те бяха изключително майсторски разпределени по националните телевизии. Ако има редактор, който може да ми обясни и да ми даде аргументи как взима решението да покани Виктор Димчев, отвъд тъпото и напълно празно откъм съдържание „ами, търсим друга гледна точка“, ще му бъда благодарен.
Между другото, „bTV“ най-здраво се бяха раздали тази сутрин с Виктор Димчев, Антоанета Христова и Харалан Александров — голям шлем. Всъщност, покриха всички часови сегменти на „Тази сутрин“.
То не е ядрена физика. Излизат „независимите говорители“, пръскат си опорните точки, близките до „ГЕРБ“ медии ги подемат и го дистрибутират. По принцип е така последното десетилетие.
Снощи обаче беше специална вечер, защото г-н Борисов беше задържан. Беше задържана и г-жа Севделина Арнаудова.
И въпреки, че PR Sevi Boiko очевидно не си е била на телефона, разпределението на гостите по телевизорите беше като по учебник.
Вариантите да се получат тези телевизионни гастроли не са много — или има намеса в програмите и няма никаква независима журналистика, или прочита на събитията и въображението на редактори и журналисти е толкова ялово, че те само за тези „независими гости“ се сещат. Третият вариант е комбиниран.
И всички те са отвратителни.
Добре поне, че телевизорите дадоха думата на мъжа на Pi Ar Sevi Boiko, който с историята си за джипа — разказана от първо лице и на всичкото отгоре, без никой да го пита (защото те не питат тия журналисти)— така го натресе на своите, че просто не е истина.
Журналистика, бля(к)-бля(к).

От страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.