Клеър Сийл предлага „Пет стъпки към финансово благополучие“

Финансовото благополучие е сред основните стълбове на добрия живот!

Клеър Сийл. Снимка: видеокадърПарите не гарантират щастие, но е трудно да живеете пълноценно, ако постоянно се чудите как да свържете двата края. Финансовите проблеми се отразяват върху всеки аспект от живота. Време е да се отървете от тях!
Клеър Сийл представя пет ясни, постижими стъпки, които да предприемете, за да подобрите отношението си към парите завинаги и така да промените останалата част от живота си към по-добро. Тя дава конкретни насоки, които ще ви помогнат:

•да поемете контрола над финансите си
•да разпределяте средствата си без стрес
•да си създадете разумни финансови навици
•да избегнете проблемни дългове
•да спестите и инвестирате за бъдещето

„Пет стъпки към финансово благополучие“ (Ера) помага на читателите от всички възрасти и етапи от живота да установят здравословни, позитивни отношения с парите. За добър баланс не е необходимо да печелите огромни суми, не може и вечно да чакате печалба от тотото. Но можете да поемете нещата в свой ръце, да се освободите на негативните емоции свързани с парите и да последвате петте стъпки на Клеър Сийл, за да избегнете финансовия стрес!
Клеър Сийл е финансов консултант и новатор в сферата. Нейни материали по темата са публикувани в редица водещи медии. Това, което споделя с читателите е лично преживяно. Самата тя натрупва огромен дълг и с много усилия, обучение и работа в правилната посока, успява да го изплати и да предотврати възможността отново да изпадне в тази ситуация. Следва откъс.

Петте стъпки

След последните няколко страници може да попитате как е възможно нещо толкова необятно и сложно като финансовото благосъстояние да се сведе до пет прости стъпки. Напълно основателен въпрос. Всички теми и проблеми, които ще разгледаме тук, ще бъдат подложени на по-нататъшно тълкуване и анализ, но тези стъпки очертават една рамка, която мисля, че е достатъчно универсална и надявам се, ще ви накара да почувствате съпричастност, подкрепа и може би дори малко вдъхновение. В никакъв случай не твърдя, че предлагам подробен доклад за действията, които трябва да предприемете, за да постигнете пълно усещане за финансово благополучие и спокойни отношения с парите, или че след като прочетете книгата докрай, ще бъдете „поправени“. Подобно на всички добри книги за личностно развитие, тя трябва да ви помогне да намерите свои идеи и стратегии за постигането на тази цел. Мисля, че официалните финансови съвети са твърде поучителни, затова в никакъв случай не ви предписвам какво да правите. Тези пет стъпки ще ви помогнат да намерите спокойни кътчета, където да размислите и да се подготвите, и ще ви дадат насоки за едно пътуване, което може да бъде трудно и объркващо. Ще ви дадат възможност да изследвате чувствата си и да съедините точките между това, което правите, и това, което чувствате; ще ви даде отправна точка, за да разберете какво ви пречи да постигнете финансовите си цели, кара ви да се притеснявате за парите, държи ви в капана на емоционалното харчене или ви пречи да постигнете удовлетворение независимо колко печелите и какво купувате. Ако се посветите на завършването на всяка от тези фази, ако сте честни със себе си и отворени за процеса, обещавам, че ще ви бъде по-лесно да управлявате отношенията си с парите, да си прощавате за грешките и да планирате едно положително финансово бъдеще за себе си.
За всяка стъпка има описани упражнения и методи, които може да пробвате, за да получите представа или да пренастроите своя начин на мислене за парите, защото това не е само книга за четене, но и книга за „правене“. Със сигурност не е книга от рода „сложи я в библиотеката и повече не я отваряй“; това изобщо няма да помогне, а точно така сме свикнали да правим с нашите финанси, вместо да погледнем реалността в очите. Може да откриете, че ако си водите записки за отговорите на въпросите и за съветите, докато четете за петте стъпки, ще откривате реални неща, които може да ви помогнат в усилията за промяна; затова препоръчвам да правите така, но разбира се, това може да не е подходящ метод за всеки. Първите два етапа на този процес включват запознаване с по-дълбоките елементи на връзката ви с парите, изясняване на ролята им в живота ви и настройване на финансовите ви навици по такъв начин, че да можете да сложите нещата на правилните места. Следващите етапи са по-практични, но също изискват много работа върху нагласите ви и ще ви помагат да разберете настоящото си поведение и мисли, за да ги трансформирате в по-градивни и полезни. Този метод ми помогна много да получа чувство на покой и удовлетвореност от парите, а освен това значително промени начините, по които поставям финансовите си приоритети, харча, пестя и инвестирам. Силно се надявам и вярвам, че може да помогне и на вас

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.