„Бентли“ с лютеница

Румен Белчев

Телевизиите надушиха пазарната ниша и от сутрин до вечер някакви симпатични лица – известни и недотам прочути, размахват черпаци, кълцат с ножове, плачат върху глави кромид или крещят по събратята си по риалити, за да бъдат забелязани и минат на по-горно ниво.

Вестниците решително не изостават, дори водят в надпреварата за умовете и сърцата на читателя. Манджата с грозде, пробутвана ни с десетилетия, вече е демоде, време е да се обърнем към изконното българско меню!

„Бургаска батка с бентли шашна Монако, яде наденица с лютеница на предния капак“ – научаваме от „ТЕЛЕГРАФ“. Има си и картинка – батката наистина е постлал вестник на капака, нарязал си хляб, отворил бурканче с лютеница и набива наденичка. С известно разочарование научаваме, че екшънът не е насред Монако, а се е случил някъде другаде и по друго време, но наденицата си е истинска.

Бентли с лютеница звучи много по-авторитетно от манджа с грозде!

В кризисни времена като нашето всеки уважаващ себе си вестник, и не само у нас се присеща за баба Ванга. „СТАНДАРТ“ е отворил сайтовете на няколко английски вестника, за да стигне до нас сензационната новина, че „Баба Ванга предрекла съдбата на Путин“.

Няма защо да правите залози за изхода от войната – пророчицата си го е казала: „Всичко ще се размрази като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия. Твърде много ще бъдат принесени в жертва. Никой не може да спре Русия. Всичко ще бъде отстранено от неговия път и не само не ще бъде задържан, но и ще стане господар на света.“

И със сигурност ще познае – защото адашът на въпросния Владимир си отиде от тоя свят млад и зелен. „Почина тигърът Путин“ – оплаква загубата „ПЛОВДИВ 24“.

„12-годишен амурски тигър на име Путин почина по време на рутинна медицинска процедура в зоопарка в Минесота. Според специалистите от зоологическата градина мъжкият тигър е получил инфаркт.“

Каква ще да е била рутинната процедура сайтът не съобщава, но „ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ“ знае – животното било подложено на „профилактичен здравен преглед, който предвиждаше събиране на семенни проби за подпомагане на усилията за размножаване…“ Как се вземат семенни проби от жив тигър – знаят само учените, на нас ни остава надеждата, че тигърът е умрял щастлив и благодарен за полаганите грижи.

Не като нас – на нас непрекъснато трябва да ни се напомня, че сме неблагодарно племе. „24 ЧАСА“ цитира изявление на руския посланик у нас: „Митрофанова: Ако не беше СССР, България щеше да остане само в рамките на Софийска област“.

Завидно познаване на историята и още по-завидно премълчаване на опитите на северната империя да се добере колкото се може по-близо до Босфора и Бяло море.

Но дипломатите на това са учени – едно да казват, две да премълчават. А на нас ни остава само едно – да дъвчем дъвка, докато и тя не е поскъпнала. Много полезно занимание, откакто нещата за дъвчене стават все по-трудно достъпни. „Дъвчете дъвка за бистър ум и памет“ – увещава ни „РЕТРО“. С многобройни експерименти английските учени (други вестниците не признават) доказали, че „дъвченето на дъвка има двойна цел – увеличавайки количеството слюнка, то прави устата по-малко киселинна; намалява патогенните бактерии в устата, а те са рисков фактор за здравето на мозъка. Също така самото дъвчене стимулира области на мозъка, които са важни за мисленето и паметта.“

Ще дъвчем, разбира се, само че какви ще ги дъвчем – само бъдещето ще покаже!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.