BIRD.BG: Измама за 1 милион с подписа на Любомир Каримански (документи)

От страницата във Фейсбук на bird.bg: „Поради големия обществен интерес публикуваме споразумението между събирача на метали Васил Колев и Инвестбанк, подписано от управителя Любомир Каримански (в момента народен представител от ИТН, предложен за гуверньор на БНБ – бел. ред).
Според споразумението Колев, който живее в коптор в „Модерно предградие“, бил получил на каса 1,2 млн. лева и така се бил уредил търговския спор с Инвестбанк за липсващи 851 000 лв. от сметките на фирма ДИГ-94.
В същия ден, 13.08.2015 г., някой е успял да впише Колев като управител на ДИГ-94 в Търговския регистър, но няколко дни по-късно по жалба на истинския управител вписването е заличено.
Пред полицията Васил Колев казва, че не е виждал никакъв милион.
В резюме: Инвестбанк краде пари от сметка на клиент, а когато е осъдена да ги върне, намира клошар, прави го с измама управител на фирмата и подписва с него споразумение, че уж му е върнала парите.
И под всичко това се подписва кандидатът да управлява парите на България.
P.S. Нотариусът Весела Ивчева, заверила този договор, е същата, за която Илия Златанов от 8-те джуджета разказваше, че е била карана в Правителствена болница да подпише прехвърлянето на дружествените дялове на жената на Пепи – Еврото – Любена Петрова.“

Б.р. – целият случай е разследван подробно в поредица от публикации на е-вестник през 2015 г.: Нагла престъпна схема – как в „Инвестбанк“ е извършена измамата за 1 милион. Следва документът.
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.