Венелина Гочева

Венелина Гочева. Снимка: Булфото

Гл. редактор на в. “24 часа” (от 1999 до днес)

Родена 1963 г. Завършила средно образование в София и история във Велико Търново. Започва като журналист във вестниците “Народна младеж” и “Диалог”. Преди 1989 г. е била кореспондент на в. “Народна младеж” в Търново. През 1991 г. преминава в новосъздадения в. “24 часа”, където става правителствен репортер, после шеф на отдел „Вътрешна политика“. През 1993 г. е назначена за зам.-главен редактор. През 1996 напуска и става зам.-главен редактор на в. „Континент“, оглавен от Валери Найденов. През 1997 г. се връща в “24 часа” заедно с Валери Найденов и става първи зам.-главен редактор. През 1999 след освобождаването на Найденов става главен редактор на “24 часа”. В биографичните си справки посочва, че има диплома за мениджмънт в медиите от университета в Кардиф, Уелс (курс на обучение).
От 2000 г. е зам.-председател на Съюза на издателите в България (председател е Тошо Тошев, гл. редактор на “Труд”). От 2001 г. е председател на борда на Фондация за етична журналистика. Била е в журито на конкурса “Сграда на годината 2005”. Член е на обществения съвет за изграждане на спортно-туристически център “Перелик” в Родопите. През 2006 г. е обявена за почетен гражданин на Попово. Омъжена, с един син.

Автор: Публикации в “Народна младеж” и “Диалог” преди 1989 г. и в “24 часа”. Публикациите й откакто е зам.-главен и главен редактор са отделни интервюта с политици и бизнесмени, коментари, редакционни бележки.

интервю на Гочева с Иван Костов

www.vestnik.bg

ядец
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.