Някои телевизионни проблясъци на 24 май…

Виктор Николаев в сутрешния блок на Нова тв. Снимка: от екрана

 

Аха да ми стане Николаев много скучен и да цъкна на „Убийства в Мидсъмър“ и хоп – поканил двама историциииии… Николаев ги пита за учебниците по история и какво не е казано в тях за историята. Около сто пъти ги пита. Ма да не си помислите, че го интересуват Кирил и Методий или Стоян Михайловски или некви простотии, като да речем, що е това Магнаурска школа…, не, интересува се как руснаците не са отразени като Лошите в учебниците.

Известно време историците се дърпаха и говореха за няк’ви проблеми, подкупи и шунки в торбички, па се предадоха и като се отприщиха, леле!

Единият, професор, вика че турското робство не било чак пък толкова страшно.

Другият, някакъв смешен учител, пък каза, че говорели хората за бомбардировките над София от англичаните, ама не знаели тия хора, че всъщност Сталин настоявал с още повече боНби да ни боНбят, ама Чърчил се опънал, понеже бил добър и благороден. Не бил комунистин, нали. Разбира се, черешката на тортата беше историческият извод, че Путин е като Сталин, ама още по.

– Ех, тъкмо ми стана интересно и времето ни свърши! – много се натъжи Николаев.

А колко още интересни неща можеше да научи, ако имаха време.

Нищо де, бТВ и техния Николаев, но с щастлива физиономия, а не некъв нервен, и неговите гости ни информираха, че:

– По наше време хората се срамуваха да си признават, че са Флюбени и зат’ва пишеха стихове – жената на Дамян Дамянов. Докато не опре ножа до …кокала, не си признаваха, да ме прощавате…, допълнението – мое!

Като ходел в Дома на българо-съветската дружба, да свири на нещо или да рецитира, не разбрах точно, Ириней Константинов чувствал …хлад. Но въпреки това си изпълнявал номера.

А Кири Лмаричков, естествено, бил дисидент още от детската градина. Мразел разните манифестации, само на 24 май обичал, ама малко.

Жената по БНТ настояваше морално, че е неморално да ‘зимаме каквото и да било от Путин, та ако ще по корем да лазим от глад и мизерия.

Цирк!

Нали знаете за оня с белия костюм, чийто номер бил – той целият в бяло, а публиката в екскременти.
– –
От фейсбук-страницата на авторката

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.