Пирани в МВР

Две български момичета бяха освободени от италиански цирк, където ги държали в басейн с пирани, съобщиха медиите. “Какъв ужас, горките деца, си казваме всички. И в Италия е като тука.” Да, ужасно е. Дано момичетата се възстановят по-скоро.

Но не е ли ужасно и друго? В Италия безспорно има всякакви изверги, както навсякъде по света. Има мафия, има трафик на хора. Но има и закон. И органи, които го прилагат. В освобождаването на българчетата са участвали специални части начело с прокурорка от областната служба за борба с мафията. Собствениците на италианския цирк са закопчани моментално и ги чакат тежки наказания. Двете момичета и родителите им са поставени под закрилата на властите на тайно безопасно място.

А нашия закон? Нашите органи? От седмици наблюдаваме с изумление как висши полицаи начело със своя министър се мятат и се зъбят из мътните води на блатото, наречено МВР. Като пирани, усетили, че плячката им се измъква.
Каква ти тук закрила за обикновения гражданин, какво ти безопасно място…
И има ли кой да закопчае собствениците на цирка?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.