Румен Петков или как в БСП лисиците умират сами

БСП застава зад Румен Петков. Как? Отпред, отзад, отвсякъде, откъдето си пожелаете. Оставка? Временно отстраняване? Твърдо нье! Бившите генерали – в ъгъла и да си траят. Ако не щат – в най-ъгловата килия и ще си траят.
БСП застава и зад много други хора. Зад президента Георги Първанов, когато той обяснява, че на 1 март не е ходил на лов край Симитли и не е стрелял по животни. Да – намерен е в онзи район труп на лисица. Но по него не са открити следи от насилие. При първоначалния оглед заключението е, че лисицата само се е правила на умряла. При аутопсията обаче експертите заключили, че тя просто не е могла да дойде в съзнание, след като се направила на умряла.
Шефовете на социалистическата партия застават като един и зад социалната Емилия Масларова. Това, което се случва в домовете за сираци и изоставени деца не е нищо друго, освен антибългарска кампания на Би Би Си, провеждана от множеството англичани, все агенти на МИ-6, пристигнали под прикритие да живеят по селата.
Недостойна и клеветническа за БСП беше и кампанията срещу Румен Овчаров. Партията прие оставката му, но продължава да стои зад него.
Също стои и зад транспортния министър Петър Мутафчиев. Той няма никаква вина за конските кушет вагони на БДЖ, още по-малко за луминисцентните лампи в тях.
А стои ли зад Асен Гагаузов? Че то е повече от естествено. Да не би министърът да кара снегът да затрупа магистрала “Хемус”? Той ли трябва да отговаря, когато се взимат рушвети, или когато се изработва антиевропейски закон за съдиране на три шофьорски кожи – чрез пътен данък , тол-такса и винетка.
Излишно е да говорим за Гайдарски. БСП като ръководство и електорат застават и зад него. Не е беда, че от грижите на българското здравеопазване този електорат се топи.
Не е за учудване, че БСП стои зад всички свои кадрови недоразумения. Така правеха и Костов, и царя. Даваха постове на някакви хора, които не стават и за ЗКПЧ-та (б. а. – изчезнала след 10 ноември 1989 г. длъжност заместник-командир по политическата част) на средношколски бригади. А когато ръководните способности на подобни фигури лъсват като тигани на месечина, премиерите и техните партии поединично и вкупом се правят на умрели лисици. И забравят, че тоя номер минава веднъж-дваж, но после има опасност симулациите на летален изход да се окажат не само симулации.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.