Радват се, че паднало правителството? А сега накъде? Има ли план Б?

Някои много въодушевено се радват, че паднало правителството. А после?

От ГЕРБ казаха, че ще върнат мандата за съставяне на правителство, защото са втора политическа сила. Това показва, че са сигурни, че първата политическа сила „Продължаваме промяната“ няма да могат да направят ново правителство. Означава също, че искат избори и се надяват да станат отново първа политическа сила. И затова беше цялата дандания. Избори до дупка на половин година, докато пак не ги спечели ГЕРБ.

Каква е ролята на Слави Трифонов, обаче?

След като измени на избирателите си и започнаха да го напускат депутати, какво ще прави нататък? Някой изглежда му е обещал, че третия мандат ще отиде в него и тогава може да направи правителство с подкрепа от новата коалиция. Това каза Ива Митева – няма да подкрепят ново правителство на ПП, но ако се стигне до трети мандат при тях, ще се опитат да направят те.

Само президентът трябва да прескочи с третия мандат ДПС и БСП, които са по-големи парламентарни групи от „Има такъв народ“.

Дали е имало предварителни уговорки да свалят правителството и с какво да го заменят?

Дали ей така без план са свалили правителството и искат избори?

След всички тези изпълнения, обаче, хич не е сигурно че ГЕРБ ще стане първа политическа сила. Колкото и да ги помпят с изкуствено дишане социолозите, колкото и да намаляват на ПП, както на предишните избори. Но нека се радват и да се надяват.

За ДПС падането на правителството е добра новина – при по-ниска избирателна активност, каквато се очертава при избори начесто, те ще вкарат не 35, ами 50 депутати.

Всички останали, които се радват, че паднал кабинетът – на какво разчитат? Слави Трифонов на какво разчита? Ген. Янев на какво разчита – че ще стане първа политическа сила? „Възраждане“ точно това си въобразява.

Надпреварваха се да обвиняват в национално предателство, да се бият в гърдите кой е по-голям българин и народен политик. И накрая не Кирил Петков, а ГЕРБ и ДПС предложиха правителството да вдигне ветото за Македония.

И сега накъде?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.