Либрария – появи се първата книжарница с виртуална реалност

Появи се единствената българска книжарница с имплементирана 360-градусова виртуална реалност – Либрария, съобщиха от издателство „Колибри“. Тя вече е интегрална част от уебстраницата на издателството.
360-градусовата разходка представлява уникално, почти сюрреалистично приключение в компанията на заглавия от най-различни жанрове, дело на всепризнати творци и мислители. Пресъздавайки интериора на физическа книжарница, триизмерната визуализация осигурява опит, който е максимално близък до сетивния. Благодарение на технологията VR интерактивното преживяване позволява 360-градусова разходка в отлично построено виртуално пространство, фактически достъп до всеки продукт, реален избор на книги и оптимизиран процес на покупка. А тази възможност е неоценима при дефицит на време и в периоди, в които спокойната разходка в градска среда е възпрепятствана по една или друга причина.

Либрария е първата по рода си виртуална книжарница – същинска литературна вселена, в която всеки обект е своеобразен микрокосмос. Покана за смислено развлечение, адресирана към всеки буден ум, но и към всички онези подрастващи читатели, инстинктивно устремени към „голямата“ литература. На разположение ще бъдат всички налични заглавия на издателство „Колибри“ – шедьоври на световната белетристика, класическа поезия, отбрана съвременна европейска и българска проза, изобретателни трилъри, неустоими предложения за деца, научни трудове, есета и документалистика, езикови системи и учебни помагала… Специално внимание заслужават изданията от емблематичната поредица „Амаркорд“, побрала разтърсващи изповеди на най-влиятелните фигури в световното киноизкуство.

На една от „стените“ в тази удивителна книжарница неслучайно се мъдрят думите на визионера Федерико Фелини: „Няма нищо по-честно от една мечта.“ Защото единствените граници на човешкото същество са границите на неговата фантазия, а тя може да бъде отключена от съприкосновението с хубави книги.

До виртуалната книжарница се стига чрез посочения линк или от менюто на colibri.bg. Освен че ще предлага изключителна възможност за подбор и закупуване на книги във виртуална среда за първи път в България, а може би и в света, тази интегрирана функционалност към уебсайта на издателството дава възможност за допълнителни отстъпки и различни промоционални кампании.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.