Ирански дронове? Войната показа, че Русия е изостанала, излага се като военна сила

 

Русия опря до ирански дронове. Ама не било вярно, американците лъжат, казват от Кремъл. Колкото лъгаха и, че Русия ще нападне Украйна?

Русия се изложи като военна сила, не трябваше да почва тази война. Няма достатъчно дронове, и са по-калпави. Гаубиците им са с по-малък обсег. Ракетите за близко разстояние – също, и са по-неточни. Самолети пускат помалко в бойни действия, че ще ги свалят. Къде са онези миг-ове и су-та, с които се хвалеха? И т. н. – видя се, че са изостанали в технологиите.

Единственото преимущество на Русия пред САЩ – хиперзвуковите ракети – се очертава да е спорно. Само страхът от ядрена война кара Запада да се държи по-сдържано с Русия. Путин в безсилие може да изтрещи и да натисне копчето. Той слезе на нивото на Ким Чен Ун. С тази разлика, че от една страна плаши света с ракети, а от друга страна стиска газ и петрол по-евтино за когото трябва. Е не е ли Русия бензиностанция с ракети, както я нарече онзи американец? (Кирил Петков само цитира, който не е разбрал).

И още има хора, на които не им се вярва, че Путин върна Русия 100 години назад. И остави без надежда онези критично настроени към Запада, които искаха да има разумна алтернативна сила.

Да изказваш мнения за Русия в българското интернет пространство означава да рискуваш да те обявят или за платен от американците, или да те обявят, че си от онези, на които плащат 4000 на месец от руското посолство. Такива наивни представи виреят в аудиторията у нас.

Не допускат ли, че някой може да е убеден привърженик на Русия? Защо трябва да е платен?

Както и мнозина са убедени, че Русия е зло. Напълно безкористно го пишат.

Каквото и да кажеш за Русия, дори без никакви крайности, се обявява веднага за платено от едните или другите.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.