Цар Гугъл и цар Путин

Луганска и Донецка република блокираха Гугъл.

Как ли си представят светлото бъдеще поддръжниците на тази война?

Русия завладява цяла Украйна? Или само половината, четвърт?

Които не са съгласни да станат част от Русия, са изгонени – с артилерия им разрушават жилищните квартали, те бягат в чужбина, на Запад, накъдето могат. Да освободят място за поклонниците на Путин, който сигурно печели все повече привърженици в Украйна…

И да отворят място за настъпващия нов световен ред. Освободените земи заживяват щастливо без Гугъл, Фейсбук, без западни коли и цигари „Марлборо“ (само контрабанда, на черно), без кока кола и др. атрибути на капитализма и американския империализъм.

Възцарява руския вековен империализъм и крепостните са свободни под властта на цар Путин. А ако той един ден умре от старост (надяваме се не е вечен)? Какво следва – нов разпад на Русия, ще нахлуят пак Гугъл, пак Инстаграм за руските хубавици, упадъчните напитки и прочее?

Един от създателите на Гугъл – Сергей Брин – е роден в Русия и отрасъл в Сан Франциско. Студентските му идеи са се превърнали в многомилиарден бизнес, който е невъзможно да се създаде в Москва. Или в Луганск. Брин казва за Русия, че е като Нигерия, само че със сняг. Обидно ли е да те сравняват с Нигерия? Може пък с Иран, откъдето Русия сега ще си доставя дронове?

Ама да не пишем русофобски… Добре, да кажем, че царството на Путин ще пребъде и руснаци от цял свят ще се стичат обратно в свободна Русия, където вече започна благоденствието?

 

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.