Какво „чегърта“ ударно служебното правителство?

Като гледате първите действия на четвъртото служебно правителство на Радев може би в първия момент си мислите, че и този кабинет е тръгнал да отвоюва държавата след почти 12 годишното ѝ завладяване от ГЕРБ и задкулисните му партньори.

Но понеже 2022 никак не прилича на 2021 г., бързо започвате да се питате защо, аджеба, е това ударно чегъртане на направеното за малко повече от половин година от мнозинството срещу „модела ГЕРБ“.

Опитът за промяна беше похвален, макар че бяха допуснати и груби грешки, най-вече от неопитност, но и от прекалено високомерие.

И, все пак, чегъртането е толкова ударно и припряно, че човек не може да не си помисли поне веднъж, че „служебните“ се се готвят да управляват 2 години вместо 2 месеца…

Разбира се, това няма как да стане, а и подозренията, че кабинетът на Радев работи де факто за ГЕРБ и ДПС са силно преувеличени, възможно е само конюнктурно съвпадение на критиките към предходния кабинет.

Но още по-силно е гадното усещане за реваншизъм от страна на служебното правителство!

От страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.