Кой защити Румен Петков? Братя Галеви. А с кого още се е срещал?

Галеви, двамата мъжаги, който владеят Дупница и се прочуха със срещата си с вътрешния министър Румен Петков, се изказаха в негова защита по “Дарик радио”.
Някой иска да събори правителството, казаха двамата пред радиото и обясниха, че нищо лошо не са правили на срещата с Румен Петков, само му предали важна информация. Не бива „с лека ръка при такива скалъпени комбинации да бъде махан министърът“, казаха още Галеви.
Ех, ако можеше всеки бабаит да иде да снесе лично информация на любимия министър.
Всъщност знае ли се с кого още се е срещал Румен Петков? С братя Маргини? С други босове от подземния свят?
Защо МВР не извади записа от тази среща на министъра? Нали е била записана? Какво се говори там? Парламентарната комисия има пълно право да чуе този запис, да прочете стенограмата. И да попита и за други срещи на Румен Петков.
А тези срещи са ясни. Министърът лично наобиколил разни вратове с прякори, за да ги помоли да не водят войни и да не се избиват толкова, за да не се излагаме пред Европейския съюз. Вместо министърът да излови бандитите, да ги закопчае с доказателства, той ходи да ги моли. И много от тях са сътрудници на службите. МВР не ги закача, защото сътрудничат. Те вършат престъпления, продават наркотици, въртят публични домове, но снасят по нещо на службите – за “по-важни” неща от техните престъпления.
Или поддържат топли контакти директно с шефове от ГДБОП, какъвто е случаят с арестувания Иван Иванов. А той нямаше да бъде арестуван, ако не бяха излезли записите, на които споделя с някакъв авер, че ще си “лапкат”, като уредят една работа. И заради този излязъл отнякъде запис арестуваха бившия главен секретар на МВР Илия Илиев – изнасял служебна тайна.
Колко още тайни има записани в МВР, които не излизат на бял свят?
За обществото е очевидно, че вътрешният министър е компрометиран. В негова защита, освен братя Галеви, се произнесоха с подписка и група “плевенски интелектуалци” – земляци художници, шефове на местни културни институти и т. н. И тази знаменателна защита се пръсна по всички медии, сякаш е дошла подписка в защита на министъра от Европейската комисия.
Освен народът, остава и в тройната коалиция да разберат, че Петков е компрометиран.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.