Паранормални явления

Румен Белчев

Налегнаха ни жеги, политиката излезе в платен отпуск, телевизиите си отдъхнаха от говорещи умни, стригани, бръснати или рошави глави и гаданията им ще го бъде ли правителството или няма да го бъде. Време е да се потопим в нормалния живот, без скрити камери и потайни записи.

Една добра новина от „24 ЧАСА“ може да зарадва сума ти народ – „В София билетът вече ще е и за време, студентите плащат 1,50 по-малко“…

Изваждаме лев и петдесет от сегашните лев и шейсет и с възторг установяваме, че студентите ще пътуват само срещу десет стотинки! Чудо!

Чудеса стават само в заглавията – от ситните буквички по-долу става ясно, че с лев и петдесет щяла да поевтинее месечната карта…

Чудеса все пак наистина се случват, но само на някои – от „УИКЕНД“ ще научим, че „Братя Галеви вече са свободни“! Не че досега ги намериха, та да ги арестуват, но „преди месец е изтекъл абсолютният давностен срок на присъдите на дупнишките мафиоти, няма основание, на което занапред да ги арестуват“.

Ликувай, Дупница! Плачи, правосъдна системо!

„ТРУД“ се е постарал да ни просвети кои са „Най-ужасните проклятия в историята“. И наистина – с исторически факти ни избожда очите! На герба на Тамерлан било написано, че „Когато възкръсна, светът ще трепери“. За възкръсването не е много сигурно, но във всеки случай през 1941 година на място пристигат съветски археолози. „Те трябва да намерят и отворят погребението, в което лежи азиатският владетел. (…) Откриването на гробницата е насрочено за 19 юни 1941 г. И три дни по-късно започва войната“.

Чудесата не свършват дотук – в навечерието на решаващата битка за Сталинград „останките на Тамерлан са препогребани в Самарканд, като по този начин завоевателят получава успокоение“. А битката, както знаем, приключва с победа.

„ТЕЛЕГРАФ“ ни въвежда в света на приложната магия – малки чудеса, които може всеки да направи с подръчни средства. Всичко започва съвсем безобидно – учени направили снимки на току-що излюпени пиленца, белязали ги, за да не ги объркат, и дали снимката на едно от тях на роднини, познати и дечурлига. С указанието „Ако ти е тъжно или нещо не ти се получава, внимателно гледай изображението на жълтото пухче и мислено се постарай да вземеш сила от пилето“. И какво се получило? Нещастното пиле „се развивало по-зле от останалите, изостанало от тях, било вяло и мудно, а след известно време предало Богу дух…“ Така и не успяло да се превърне в щастлива кокошка – но така е, когато му изсмукват енергията през снимката! Внимавайте, прочее, със снимките на близки и роднини!

По-голям интерес сред някои би предизвикала инструкцията за „особен вид магия, при която мъжът става напълно импотентен“. Тя се прави „с восъчна фигура, която се обвива с ширит, пристяга се и на мястото, където се намира черният дроб, се забожда игла, а след това се чете заклинание“.

Заклинанието го няма – може би – в някой следващ брой!

На тези, които несправедливо ще обвинят свободната от всичко българска преса, че непатриотично пропагандира небългарски вуду магии, ще отвърнем с патриотичната публикация на „ТЕЛЕГРАФ“, от която научаваме, че „Паисий бил първият уфолог в Европа“. За неверниците има и цитат от „История славянобългарская“, описващ свръхестественото поведение на небесни тела в навечерието на битката на хан Крум при Върбишкия проход.

Ще завършим с една добра новина за българския футбол – „Новият ни национален треньор прави уникална ракия“ – твърди „СТАНДАРТ“.

Други добри футболни новини няма – все пак, с вярата в чудесата не бива да се прекалява!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.