Политическият избор на обслужващите медии

Ако в София преобладават заплати по 1200-1300 лв., в страната повечето все още са до 700-800 лв.

Цените на храните се вдигнаха твърде много, по-високи са и от хранителни магазини в Западна Европа, поради българското самоунищожение на селското стопанство и последвалото обезлюдяване на селата.

И заведенията, които получиха намалено ДДС, се надпреварват да вдигат цени. В София не можеш да седнеш дори в закусвалня за по-малко от 15 лв. , дори вкъщи да се храниш ти излиза по 10-ина лева на ядене.

И настъпва зима, в която дървата на кубик гонят 200 лв., а отоплението на еднофамилна къща ще стигне 1000 лева за месец (на парно се топлят около 15% от българите, а софиянци винаги ги уреждат с дотации, те потребяват една трета от вноса на газ в България).

На този фон Борисов тръби как последните управляващи вдигнали цените. И не само Борисов, такива коментари и въпроси се чуват от водещи в БНР, телевизиите и т. н.

Вместо да се опитват да информират обществото, да търсят решения, от медиите върви безогледен популизъм и политическа помия, които свеждат политическият избор само до ГЕРБ. И до това да купуваме от „Газпром“.

Спестиха си и довчерашните нападки срещу президента, което е симптоматично.

Тази художествено-творческа интелигенция, както я наричаха по времето на Живков, си заслужава статута на обслужваща, и да я наричат мисирки.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.