Сам ли е във вселената Румен Петков?

Румен Белчев

Откакто по вестниците започна да се пише, че около нас може би обикалят малки зелени човечета в летящи чинии, започнахме да си задаваме въпроса – сами ли сме във вселената?
Е, днес, след цяла седмица разправии, можем гордо да кажем на света – поне ние, българите, не сме сами!
Учените настояват едно твърдение да се подпре с поне три научно доказани факта, за да се приеме за относително вярно. Добре – както обичаше да казва класикът – с живи фактове ще ви избодем очите!

Сам ли е господин министърът на интериора, Румен Петков, който в три последователни дни получи пълна амнезия – като при щракване на мозъкобъркачката от “Мъже в черно”? В четни дни той заявява, че не се среща със Сульо и Пульо, в четни – че може и да се е срещал със Сульо и Пульо, но е било на ползу роду, а в още по-нечетните се оказва, че освен Сульо и Пульо там са били и Атанас и Аз – изявени борци на тихия фронт, изживяващи се по медиите като съмнителни бизнесмени.
Очевидно не е сам!

Такива ми ти работи.
А младежът Станишев, който се представя за началник на въпросния интериорен министър?
Човек, който твърди с увереност, че едно силово министерство може да бъде разклатено от ресторантска сбирка на пенсионирани кадифенца не може да бъде сам!
И президентът на всички българи, който обича да казва, че нищо не може да го изненада, защото научавал за всичко преди всички от пресата – но арестуването на двама-трима генерали го изненадва, защото на него никой нищо не му бил казвал – и той не може да се смята за съвсем сам.
Медицински факт!

И разните Куйовичи, Муйовичи и други –ичи с фалшиви паспорти, издавани от съвсем истинските ни паспортни служби, които взеха да се размножават в геометрична прогресия (с това име какво друго могат да правят) – и те ли са сами?
А братята, които не са братя, но се гордеят, че си имат свой собствен град? Били викнали министъра да му кажат, че някой смята да гръмне някого. Щото не вярвали на местния шериф.

А СРС-тата, които записали страшното разкритие, но след това се самоизтрили, щото на някого не му се видяло толкова важно…
Ами генералът, на когото подарили пушчица, но тя щяла да гръмне чак в последно действие, защото едно нещо, нищо, че виси през цялото време, накрая все пак трябва да гръмне?
Явно, тия, които ни подават информацията на час по лъжичка си мислят за нас всички, че не сме сами.

От това – че нашите избраници си мислят за нас, че не сме сами, до заключението, че не сме сами във вселената има само една крачка!
И май че вече я направихме.

Здравейте, братя по разум! Ако хващате българска телевизия – забавлявайте се с нашето риалити шоу!
Щото на нас вече взе да ни писва.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.