Проучване: Къде живеят милионерите? Най-много са в Ню Йорк

Градовете с най-много милионери


Ново проучване, публикувано във вторник от Henley & Partners, проследява тенденциите в миграцията на частното богатство по света. Компанията определя милионера като човек, който притежава активи на стойност 1 милион долара или повече. Това включва пари в брой, спестовни сметки и инвестиции в акции, държавни облигации и взаимни фондове.

Според доклада Ню Йорк е най-богатият град с най-голям брой милионери и милиардери. Въз основа на данни до 30 юни, в Ню Йорк живеят 345 600 милионери, от които 737 милионери с нетно състояние от 100 млн. долара или повече, и 59 милиардери.

Токио е на второ място с 304 900 местни милионери и 12 милиардери. Лондон, Сан Франциско и Сингапур допълват челната петица.

Освен Ню Йорк и Сан Франциско (3-то място) в топ 20 на най-богатите градове попадат още четири града в САЩ – Лос Анджелис (6-то място), Чикаго (7-мо място), Хюстън (8-мо място) и Далас (18-то място). Хюстън отбеляза най-голям напредък, като се изкачи с четири места спрямо миналата година.

42 400 милионери живеят в Тел Авив. Сред тях в Белия град живеят 2260 души със състояние над 10 млн. долара, 118 жители имат над 100 млн. долара, а 12 са милиардери.

Мегаполисът е на второ място в списъка на петте най-богати града в Близкия изток по брой на живеещите в тях милионери след Дубай, който е начело на списъка. Абу Даби (3-то място), Доха (4-то място) и Рияд (5-то място) допълват класацията.

Сред най-богатите градове в света по брой на живеещите в тях милионери са: Пекин (9), Шанхай (10) и Хонконг (12); в Европа – Цюрих (15) и Женева (19); в Австралия – Сидни (11) и Мелбърн (17). Париж пада до 20-о място в класацията.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.