Бушизъм, Социализъм, Идиотизъм

“Имам собствено мнение по всички въпроси. Много силно мнение. Истината, че и аз самият понякога не съм съгласен с него.” Тази крилата фраза е на президента на САЩ Джордж Буш.  Той минава за опитен, макар и не гъвкав политик. Но от време на време пуска подобни тъпотии. Американският народ се забавлява с тях и ги нарича на галено “бушизми”. Търпи своя управник, избра го за втори мандат, въпреки опозицията от образовани и будни хора. Те обявяват Буш за невежа, човек, който не е прочел една книга през живота си и е продукт на телевизията.
Когато US президентът беше на посещение в България, той роди още един “бушизъм”. Лепна на  премиера Сергей Станишев прозвището “Мистър Клийн”. Това е щатският аналог на известния у нас препарат за почистване “Мистър Пропър”. Кабелни и ефирни телевизии въртят рекламата му: “Хем по-чисто, хем по-лесно, с помощта му е чудесно.”
С прякора Буш искаше да даде ласкава оценка на Станишев като на човек, призван да прочисти корумпираните. А то какво излезе – пореден “бушизъм”. Станишев не смее да посегне на хора като Румен Овчаров и Румен Петков, които го заобикалят и в партията му и в правителството. Премиерът не ще да чисти. Това ще е самоубийство и за партията му, и за правителството му.
Значи, прави са американците. Буш е продукт на телевизията и рекламите. Като млад не е чел книги. Но не е слушал и песни. Ако беше слушал, щеше да познава парчето на поета с китара Боб Дилън, в което думата “социализъм” се римува с “идиотизъм”.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.