Факт-чекингът става враг

Венци Мицов. Снимка: Глас народен

Все по-рядко на стената ми се появяват „мурзилки“ (бел. ред. – подигравателно наименование в социалните мрежи за отявлените фенове на Русия и Путин). Но понеже наблюдавам, забелязвам нова тенденция.

На съветските маниаци към днешна дата им пречи най-силно факт чекинга (бел. ред. – сайтове или рубрики в издания, които проверяват едно или друго твърдение и потвърждават факт или го разкриват като фалшив).

Даже са се появили вече опаковки „соросоидните фактчекъри, заплатени от Козяк“.

Впрочем последните години, уви, аз лично разбрах, че нацията ни е толкова силно затъпяла, че оттук нататък изчезването й е само въпрос на няколко десетилетия.

В последните години разбрах и друго – нацията ни не иска да бъде информирана. За това беше и тоя вой по време на пандемията. За това и днес има много противници на проверката на фактите.

Колкото по-тъп си, толкова повече вярваш не в наука, а във врачки. И се информираш не от световни агенции, щото те са на Ротшилд, Рокфелер и извънземните, а се информираш от „четилище ком“, „истинските новини ком“ и любимият ми сайт „бубалачко ком“.

Въпрос на време е тъпоумни последователи на съветските партии у нас от крайните квартали да започнат да причакват фактчекър журналисти пред домовете им и да ги нападат физически.

Но това е само част от картинката, описваща дългият и изпълнен с агония логичен край на населеното място, което имаме нещастието да обитаваме.

Място, в което, ако Путин натисне червеното копче, ще произнесат последните си думи: „Така ни се падаше, ние сме си виновни“…

– –
От фейсбук-страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.