За инфантилизма и слугинажа на тв водещите, и малко парламентарна аритметика

За сведение на някои водещи в телевизиите:

Няколко са партиите преди изборите, които твърдо заявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и няма да подкрепят техен мандат – това са ПП, БСП и ДБ.

За тях са гласували хора, които са искали от тях точно това и очакват точно това.

Същите партии втори път заявиха същото и след като обявиха резултатите от изборите. Тоест – спазват си предизборните обещания.

Затова тези тревожни въпроси на водещите към тези партии и техни представители защо не приемали протегнатата ръка на Борисов, най-добре да ги задават към останалите партии в парламента, които не са декларирали преди и след изборите, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

Сборно ПП, БСП и ДБ са 98 депутати.

Просто и ясно като за малки деца.

Има достатъчно мандати у останалите да съставят правителство. Те обаче искат да си надянат още поне една партия като смокиново листо.

Тази разтревоженост из тв студиите – ама какво ще правим сега, ама що не искат да подкрепят правителство и прочее е израз на инфантилност. Ако ще оказват натиск в полза на ГЕРБ, защото така са им наредили, поне да не го правят инфантилно. Обидно е за зрителя.

За любителите на парламентарна аритметика:

 

ГЕРБ 67 депутати
ДПС 36 депутати
Български възход 12 депутати

 

Възраждане 27 депутати

 

ПП 53 депутати
БСП 25 депутати
ДБ 20 депутати

 

И една песен се понесе из тв студиите – ПП настоявали Борисов да участва в преговорите и това било, защото така искали да го унижават. С такива „тревожни“ въпроси водещите на Нова притискаха някакъв представител на ПП. И що не щат ГЕРБ като и те нямат мнозинство за правителство… Ееех, що не си дойде Боеко, да подкара пак джипката.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.