Оръжия за Украйна и партийни сметки

Руски надуваем танк. Снимка: фирмен сайт

Мотивите за и ефектите от гласуването за пушки (за Украйна).
По партии.

1. За електората на ДПС дали бяха гласували „За“, или „Против“ няма никакво значение. Избирателите им нито разбират темата, нито се интересуват от нея.
Но гласуването беше важно за върхушката на ДПС, сред която има и санкциониран от САЩ заради корупция депутат – Пеевски.

С днешното гласуване ДПС вика „Ние сме задници, ама може пак да сме ваши задници, не бъдете толкова строги!“ Жив бонус.

2. За ГЕРБ гласуването беше уникална възможност да се залензят като „Вижте ни, ние сме надеждни евроатлантици, а Киро и Ицо не ни искат, поговорете с тях пак“. Жив бонус.

3. За малоумниците от ДБ гласуването беше заработка на грантовете на присъдружните НПО-та, издържащи финансово цялата конструкция.

4. В позицията на изненаданата от бика бяла крава ще бъдат от ПП, когато на следващите скорошни избори видят нови 7-8% да отлетят безвъзвратно… Защото избирателите на ПП не са сектантите на ДБ, за които има две житейски цели – даването на пушки на Украйна и събарянето на Паметника на съветската армия. Всяко заиграване с тях на фона на значително по-важни за обществото теми, ще носи страдание в резултата на ПП на изборите.

Ама щом си ги влече, може пък да им харесва да страдат…

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.