Апел: Президентът Радев незабавно да помилва Десислава Иванчева

Десислава Иванчева преди да бъде отведена в затвора. Снимка: видеокадър

До всички, които правите разлика между упражняването на власт и злоупотребата с власт, между силата на закона и закона на силата, между справедливост и отмъщение, между разследване и тормоз и между справедлив съдебен процес и прокурорско насилие и произвол.

МОЛЯ ВИ, заявете своето искане до президента Радев незабавно да помилва Десислава Иванчева, която днес бе изпратена в затвора да излежава многогодишна присъда за деяние, вменено ѝ във вина с помощта на цяла банда мръсници и прокурорски манипулации.

Не съм нито адвокат на жената, нито съдник. Не познавам делото в детайли и всички факти. Не познавам и самата Иванчева. Но това което видях с очите си и преболедувах със сърцето си, беше най-гнусната демонстрация на прокурорски произвол и публичното смачкване на един човек.

Това, което видях и като човек и като юрист, не остави в мен и капка съмнение, че целият процес срещу Иванчева изобщо нямаше за цел да установи обективно какво противоправно е сторила или не е сторила тя. Единствената цел беше организирането на публичен назидателен линч над една жена затова, че дръзна да обърка сметките на клептократичното гербаджийско вилнеене в София. Само заради това ние като общество трябва да направим усилие, чрез възможността, която конституцията ни дава, поне да ѝ върнем физическата свобода и естественото човешко право да отгледа лично и у дома невръстното си дете.

Моля ви, заявете молбата си за помилване в свободен текст. Може и в едно просто изречение. Мотивировка не е нужна. Нито някаква специална форма. Можете да го направите лесно от дивана в къщи и без излишни формалности. Достатъчно е да отделите 5 минути от свободното си време за да изпратите имейл до следния адрес в президентството: priemna@president.bg

На всеки от вас, който реши да откликне на апела ми, горещо и предварително благодаря. А на всеки от вас, който се присъедини към него и го предаде нататък – дважди благодаря.

От страницата на авторката

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.