На вратаря майката!

Румен Белчев

Задаващото се световно в Катар още не е почнало, но чудесата покрай него вече започнаха да пълнят вестниците. Едно такова чудо описва „ТЕЛЕГРАФ“.

След загубен мач феновете обикновено пожелават майката на вратаря си. Сега, преди още да е свирен първият сигнал, „В Хърватия въздишат по майката на вратар“. Има и снимка – майката на седемнайсетгодишното вратарче на „Хайдук“ наистина лови окото, още повече, че преди двайсетина години е била Мис Вселена Хърватия, а днес – фитнес инструктор…

Отборът на Хърватия може и да не е сред фаворитите, но поне пълни с новини спортните страници – „Звезда на Хърватия си поиска Джей Ло“ – твърди „24 ЧАСА“. „Джей Ло, чакам те в Лайпциг. Ще си изкараме страхотно“ – въпие халфът. В телевизионно интервю звездата Йошко „признава, че в момента е без гадже и заради това понякога се чувства прекалено самотен. Разчита главно на съотборниците си да си прекара добре. Заради това другарувал с Дани Олмо“...

Моля? Може ли по-конкретно?

По-конкретно – в „ТРУД“ – „Вече има гей­двойка в отбор от Висшата лига“ – цитира английски таблоид изданието. На мъгливия Албион вече са намерили колая на самотата. „Засега обаче все още не е ясно за кои футболисти става въпрос и от кой клуб са.“

Е, сега вече ще гледаме английската висша лига с повишено внимание – особено когато започнат да се прегръщат след вкаран гол.

В борбата за световната титла всички номера очевидно са позволени – „Вещици вдигат Мане за световното“ – популяризира челния опит „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Контузеният нападател на Сенегал и „Байерн“ Садио Мане, който „контузи пищяла си в мача срещу „Вердер“, ще се подложи на нетрадиционния метод на лечение, за да помогне на националния си отбор. „Не знам дали такива методи са ефикасни, но просто нямаме избор. Надяваме се на чудеса“ – заявява сенегалката Фатма Самуора, изпълняваща длъжността генерален секретар на ФИФА.

Не е зле да повикат две вещици, които да стоят зад вратата на отбора си и да отклоняват опасните топки. Или поне да плашат с уроки чуждите нападатели.

И все пак, в задаващото се световно има и нещо положително! И отново в хърватския отбор!

„ТЕЛЕГРАФ“ ни светва, че „Хърватите си носят дартс и джаги в Катар“.

Нали уж първенството беше футболно?

Братята балканци са си балканци – те знаят също като нас да я карат икономично! След като проверка показала, че в Катар наемът на тези игри е соленичък, решили да минат тънко – изпратили „контейнер с джаги, маси за тенис, дартс и други игри, с които играчите да запълват свободното си време между мачовете“.

А кое му е положителното на това, ще попитате.

Ами – че нашите не се класираха!

Знаете ли колко е скъп алкохолът в емирствата!

Щеше да се наложи да изпратят не един, а два контейнера с подрънкващи кашончета, с които нашите да запълнят свободното време между мачовете!

Пък после – айн, цу цвайн, цу драйн, ту дрън!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.