Президентът явно влезе в един отбор с Борисов и клакьорите му

 

Беше време, когато депутатите от ГЕРБ искаха импийчмънт на Радев.

Когато телевизиите излъчваха всеки ден изказвания на Борисов и клакьорите му против Радев.

Когато Гешев раздаваше на медиите записи от телефонни разговори на Радев и телевизиите на драго сърце ги излъчваха, без да има нещо скандално в тях.

Когато в новините на Венелин Петков в бТВ пускаха челен репортаж, снимки с дрон, в коя затворена улица влязла колата на НСО с президентшата…

Когато Андролова пишеше всеки ден, че Радев е от мутрите, иска да направи военен преврат и прочее.

Сега за тях Радев е добър и справедлив. Телевизиите го обичат, гербаджиите са благодарни, Борисов благо мълчи, Гешев също. Времената се менят, вече са в един отбор.

Не, не „Продължаваме промяната“ е провалила надеждите на хората за промяна, както твърди президентът Радев.

По-скоро Радев провали надеждите, че имаме президент, който подкрепя промяната (не партията „Промяната“, а промяната въобще).

Дали се среща с Борисов, както твърди Асен Василев, или имат посредник, не е толкова важно. Радев се оказа в един отбор с Борисов по много въпроси. Взаимодействето им е очевидно. И отношението на борисовите клакьори в медии и социални мрежи е показателно.

Сега всички те, заедно с президента, се напъват да доказват, че в 6-месечното управление на предишното правителство е имало повече кражби и щети от почти 12-годишното управление на Борисов.

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.