Колко още избори, за да се разбере, че с ГЕРБ няма правителство, Борисов трябва да го съдят и Гешев да си ходи?

Четири пъти избори за една година, четири пъти ГЕРБ не ги искат да участват под някаква форма в правителство.

Колко пъти още, за да се разбере това?

Сегашният провален опит беше подготвян отдавна, първо организираха кампания да свалят предишното редовно правителство, с много лъжи, медийни манипулации, с участието на „Има такъв народ“, на президента, после и на служебното му правителство, с което издигнаха лозунгите на ГЕРБ за хаос.

Лансираха и напомпаха на изборите и партията патерица „Български възход“.

Сега всички тези, включително президента, медийните манипулатори в телевизии и др., трябва да признаят, че се провалиха.

Два месеца президентът бави връчването на мандата, за да спазарят правителство и министри. Безпрецедентно. И резултатът е провал, който беше ясен. Сега не ГЕРБ, а президентът и „кохортата му“, ДПС, и измислената клиентелистка партия-патерица „Български възход“ трябва да осъзнаят, че може да има работещо правителство само без явното или задкулисно участие на Борисов и ГЕРБ.

Политическата криза в България се казва Бойко Борисов и може да бъде разрешена, когато той се изправи пред съда. Когато чрез промени в законите бъде отстранен монтираният негов чадър Гешев. Той, както и Борисов, са част от една и съща мафиотска завера, в която влизат и купени медии.

И така, нито веднъж телевизиите няма да съобщят това – че за една година ГЕРБ трети път връщат мандат без да могат да съставят правителство. И веднъж съставиха без тях. Нито един наш анализатор или водещ в големите телевизии не каза, или не зададе въпрос, че Борисов е токсичен и ГЕРБ е токсична партия, както писаха в „Политико“, както ги оценяваха във „Файненшъл таймс“ и др.

Все едно живеем в паралелна реалност, за нашите медии тя е друга, в сравнение с чуждите.

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.