От Казахстан към Русия: Русофобията е всичко, което постигнахте

Арман Шураев. Снимка: от видео

Казахстанският общественик и журналист Арман Шураев към Русия, по повод изказване на руския посланик там, че могат да влязат и в Казахстан:

„Този идиот [Алексей Бородавкин – руският посланик в Казахстан] каза, че нацисти и националисти живеят в Казахстан и ако е необходимо, руснаците ще извършат „специална военна операция“. Слушай, Бородавкин – вашите възможности за провеждане на такива операции са разбити. Девет месеца ядете бой от доблестните украинци. И мога да ти кажа – ако не дай боже решите да дойдете тук за лесна победа, цялата казахстанска степ ще бъде покрита с труповете на руски войници. Хора като теб, Бородавкин, като Медведев и Соловьов [бившият президент на Русия и популярен агресивен водещ в руската телевизия], чрез вашата пропаганда заявявате, че град Алмати трябва да бъде бомбардиран с атомна бомба, че северните и източни области на Казахстан трябва да бъдат анексирани от Русия, че казахският език трябва да бъде забранен в Казахстан. Русофобията е всичко, което постигнахте с вашите дебилни действия…

Наистина ли смятате, че украинците от нищото започнаха да стрелят по вас? Вие сте тези, които отидохте в техните домове, и сега получавате ответната реакция. Същото ще ви се случи, ако дойдете тук. Вие сте идиоти. Вие сте канибали, които сами ядат себе си. Надявам се вашата гнила федерация да се разпадне в близко бъдеще. Бородавкин, ако искаш да видиш нацисти и фашисти в Казахстан, погледни в огледалото.“

Коментарът е гледан над 2 млн. пъти в Туитър и още стотици хиляди пъти в други социални мрежи и продължава да набира популярност. Той е по повод изказването на руския посланик Алексей Бородавкин в интервюто за Sputnik.kz. На интервюто има и официална реакция от председателя на парламента в Казахстан.

Заплахите от Русия вече се насочват и към страни, които светът смяташе за приятелски на Путин и получават ответна реакция.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.