„Ерос шоу 2008“: отрудени унгарки, безплатни кондоми и много силикон

Репортерка на e-vestnik надникна зад кулисите на еротичното изложение

Кенди Стронг, унгарската порнозвезда, специализирана в заснемането на лесбийски сцени. Снимка: Светослава Банчева

Високото заплащане в порноиндустрията е мит, особено в Източна Европа, казва Кенди Стронг, унгарска порнозвезда, специализирана в заснемането на лесбийски сцени. В Унгария хонорарът за участие в един порнофилм се движи между 500 и 800 евро, в зависимост от това в колко сцени се снима артистката и какво точно се изисква от нея да прави. В Западна Европа заплащането е поне двойно.

В България, по време на тазгодишното „Ерос шоу” в зала Универиада (от 2 до 5 април), за едно представление на сцената от около 15 минути, всяка участничка взима почти колкото за сцена от порнофилм, но точната сума е тайна.

Кенди Стронг е на 28 години от Будапеща и е сред най-известните порно звезди от Източна Европа. Снимала се е в повече от 50 филма. Преди да стане порноактриса е била медицинска сестра. Един ден нейният приятел я навил да участват в порно филми, за да изкарват повече пари. С него вече са се разделили. Оттогава тя работи само с момичета и участва главно в лесбийски сцени. Годишно Кенди Стронг прави секс с над 30 различни жени по работа, но не се отказва от експериментите в леглото и в личния си живот. „Като работиш като порноактриса, сетивата ти малко се амортизират и усещането не е като в началото, но това са рисковете на професията”, казва Кенди Стронг. В момента тя си има нов интимен приятел, но споделя, че е впечатлена от българските мъже, защото си падала по по-мургави, а в Унгария не се срещали толкова често, както у нас.

Зад кулисите на изложението. Снимка: авторката

Освен Кенди Стронг, на еротичното изложение „Ерос шоу 2008” в зала Универсиада участват още няколко унгарски порноактриси – Джинджър Девил, Мия Даймънд, Дора Месарош (нейно интервю за e-vestnik чети тук) и девойка, която се представя просто като „Мария”. От унгарките най-много международни награди за „дейността” си има Мия Даймънд. Тя е била най-добра унгарска порноактриса през 2005 г., най-добра международна актриса за 2006 г., принцеса на еротиката за 2007 г. и еротична звезда за 2006 г.

Българският еротичен модел Мариана през повечето време е облечена. Снимка: авторката

Тази година в изложението участва и българският еротичен модел Мариана, която, за съжаление на еротоманите, прекарва повече от времето си напълно облечена на един от рекламните щандове на българска верига еротични магазини. Както в други години, на „Ерос шоу 2008” се представят почти всички вносители и търговци на еротични играчки и артикули. Най-голямата верига магазини предлага 50% отстъпка за всичките си стоки и раздава безплатно рекламни презервативи. Освен „професионалистките”, които се събличат на сцената и показват изобилие от плът и силикон, около щандовете (като типична проява на българската неадекватност) се разхождат, танцуват и се кълчат полуголи девойчета на прокурорска възраст. Те изглеждат плоски, бледи и недохранени, но рекламират енергийни напитки и уреди за фитнес.

Прелести на сантиметри от лицата на зрителите. Снимка: авторката

Най-пренаселено в зала Универсиада е около сцената. На нея през половин час различна порнозвезда изпълнява по едно представление. Джинджър Девил започва със стриптийз. След всяка дреха, която съблича, тя обикаля трите ъгъла на сцената, сяда на сантиметри от лицата на публиката и танцувайки, щедро показва прелести. Сред тълпата тази година има много жени. И докато Джинджър Девил поглажда сластно белите си прашки и тресе задни части, а повечето мъже мълчаливо преглъщат и трескаво снимат с телефони и фотоапарати, една жена от публиката крещи екзалтирано: „Точно такааа! Даваааай! Не спираааай! Бравооооо!” В навалицата жените много лесно успяват да си пробият път близо до сцената – мъжете от публиката се оказват подозрително отстъпчиви, но само след секунди няколко от тях затискат „жертвата” в гръб и пътят й на връщане изобщо не е толкова лесен.

Представителна извадка от публиката на еротичното шоу. Снимка: авторката

Друго атрактивно място за порнолюбителите е стаичката за частни представления. В нея, също през половин час, порноактриси се редуват да правят стриптийз, но за по-тесен кръг от зрители. Билетът струва 12 лева (допълнително към входа, който също е 12 лева).

На изложението има и представители на чуждестранни фирми за еротично оборудване и аксесоари. Повечето от тях са много сърдити на българските власти, защото двама инспектори от Комисията за защита на потребителите са минали още първия ден на проверка, иззели са им част от вибраторите и еротичните масажори (да ги тестват дали отговарят на стандартите за безопасност, но с тенденция да не им ги върнат), написали са им актове от по 5 страници, нахокали са ги, че описанието на продуктите и гаранционните карти на стоките им не са преведени на български, и накрая им забранили да продават до края на фестивала, защото нямали регистрация в Българсаката търговско-промишлена палата.

Германският търговец на вибратори, който не е предполагал, че в България има защита на потребителите. Снимка: авторката

„Хванах се за главата с тези ваши инспектори”, оплаква се германски търговец на еротични масажори, на когото дори визитната му картичка вибрира. „Нали сме на изложение? Тук сме само за 3 дни. Какви са тези безумни изисквания? Никъде по света не ми се е случвало такова нещо”, казва германецът и се зарича, че ще продължи да си продава продукта, дори с цената на това да плаща глоби. За разлика от първия ден, когато не е имал никакви документи, вече си е разпечатал всички разрешителни, сертификати, гаранционни карти и др., занесъл ги е лично до Комисията за защита на потребителите и се надява да не го закачат до края на изложението.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.