Случайните съвпадения на прокуратурата

Да видя дали съм разбрал правилно…

Прокуратурата:

– която две години не може да установи къде са 65 милиона лева, изтеглени физически в сакове и чували, както и кой ги е наредил от държавния бюджет;

– която две години не може да преведе стотина страници текст от полицията в Барселона, за да се види има ли пране на пари от страна на висш български политик;

– която месеци наред не може да види един запис от побой под колоните на Министерски съвет…

 

Та тази прокуратура ще разследва десетки милиарди долари, преминали през крипто-валути и фирмени токени, чрез блокчейн технологии от всяка точка на света?

Хах, а леле майко! 😃

Това е почти толкова смешно, колкото „Бойко евро-демократ“ или „Радев дава за четвърти път мандат на БСП, надявайки се на нещо различно“.

Нямам идея какво е направила или не е направила платформата „Нексо“, но по казуса се пише от някои медии още от лятото на миналата година (виж тук). Показната акция на прокуратурата идва в прекалено удобен момент и остава усещане за впечатление за неслучайно съвпадение.

А както знаем от сър Тери Пратчет: „И случайните съвпадения са знак.“

 

– –

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.