Демократи поливат с помия Борис Бонев, наравно с ГЕРБ

Борис Бонев. Снимка: от тв репортаж

 

Демократичната помия, която се изля върху Борис Бонев не вещае нищо добро за „Демократична България“. Някои от привържениците й напълно се изравниха с лъжите на ГЕРБ, като нападаха включително с клевети Бонев заради учредяването на партия.

От ДБ отново се държат, сякаш т. нар. дясно е тяхна собственост с нотариален акт и никой не може да посяга на него. И не само дясно, ами въобще гравитиращи извън ГЕРБ гласове трябва да идат при тях, без някой да им пречи. Враждебни бяха срещу ИТН и те победиха на избори. Враждебни бяха срещу „Продължаваме промяната“ и те също победиха на избори, а ДБ им диша праха. Сега са враждебни към „Спаси София“, въпреки че те подават ръка. И като нищо ще се повтори същото.

Така навремето, когато Кунева учреди партията си, веднага я нападнаха – „червена кукувица“ била и прочее, докато я погълнат и обезличат, и заедно се овъргалят в коалиция с Борисов.

Когато се появи „Да България“, същата работа – цепели дясното, разсейвали гласовете (които иначе щели да дойдат при тях), и прочее, докато се обединят.

И сега от обединеното насипно дясно скочиха срещу „Спаси София“, че ставали партия. Съзряха голяма подлост в това, макар че точно в София, където ДБ взеха три кметски места благодарение на БСП, не са много адекватни на градските проблеми и „Спаси София“ ги изпреварва в много отношения. Така че „Спаси София“ има основания и правото да става партия. Няма тях да чакат.

Докато Бонев обяснява, че трябва да се обединят срещу ГЕРБ в София, не държи той да е кандидат кмет, в името на обединение, демократи разпространяват с настървение наравно с ГЕРБ лъжите, че Бонев е внук на функционер от ЦК на БКП. Ми как сега се сетиха, бе? Нападнаха го и за промяната в карти и билети за градския транспорт, сякаш той я е направил, и  едва ли не кмет е той, а не Фандъкова, Разпространяваха клюки, в които го наричат „нежният избавител“,  и измишльотини как лидерите на „Спаси София“ били любовници. С тия клевети нагледно доказват, колко са демократи.

Сектантското ДБ ще повлече към дъното и ПП, ако се явят с обща листа. Най-вероятно събрани заедно ще вземат по-малко гласове, отколкото сега поотделно.

И „Спаси София“ съвсем логично ще ги удари в София, където от ДБ имат най-много избиратели. И с право. Тези сектанти заслужават да изпаднат от парламента, както се случваше с тях в миналото.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.