Как прокуратурата закопава България, за да обслужва Борисов

Това с „Нексо“ е вторият по-известен случай, при който прокуратурата удря голям български бизнес в чужбина. (За България да не говорим колко малки и големи производители, фирми, са мачкани и рекетирани).

Първият голям случай беше с Бобокови, чийто бизнес се простира и в Турция, Украйна, Молдова, Италия, Нигерия и др., съдружници са на голяма международна компания – „Тексако“.

Удариха ги така, нарочно, да навредят на бизнеса им. Дали защото не са снасяли на Капо ди тути капи и каскети, не се знае. Един ден ще се разбере.

Арестуваха Бобокови, собственици на множество фирми, и разпространяваха по телевизиите, че едната от тях е внасяла отпадъци от Италия и замърсила. Всъщност става дума за оловен скрап за производството на акумулатори у нас. А телевизиите показват в новините кадри на вносен боклук за горене в тецове.

Извадили снимките от телефона на единия брат и ги дали на „24 часа“ да ги публикува, да се види, че е бил на купон с Божков.

Хвърлиха на медиите бележки, нахвърляни от единия брат на гърба на снимка, в които се виждат имена и милиони срещу тях. Оказва се, че това са бележки, извадени от книгата „Най-богатите българи“.

Прокуратура ли? Прокуратурата е като агенция „Пик“, дори на по-ниско равнище.

За всички тези мошеничества един ден ще има съд. Рано или късно парламентът ще назначи специален прокурор да разследва Гешев. Времената се менят, сроковете за давност в неговия случай са дълги.

Но сега прокуратурата и нейният повелител от Банкя продължават да закопават България.

След всичките им изпълнения как да вярваш, че тия от „Нексо“ са финансирали тероризма?

Ами по-раншните обвинения в кибертероризъм към хората от една компютърна фирма, дето щели да хакнат пръскачките пред парламента да намокрят народните представители? Ами евтините сувенирни монети от бюрото на един полицейски шеф, които раздадоха на медиите на снимка, до покажат, че въртял далавера с антики? И т. н., да не припомняме всичко.

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

 

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.