Защо скоро няма да има мир в Украйна

Мир в Украйна, ама как да стане?

Нетаняху казва за техния конфликт – „Ако палестинците свалят оръжието, ще има мир. Ако Израел свали оръжието, няма да има Израел“.

Същото е и с Русия – ако тя свали оръжието ще има мир, ако Украйна свали оръжието, няма да има Украйна.

Путин и агресивно настроеното руско общество вкараха света в най-тежкия конфликт в историята. Защото, за разлика от Първата и Втората световна война, сега целият свят е заплашен от ядрените ракети.

И руските медии и политици го казват в прав текст – или ще отстъпите, или Трета световна война. Световен ядрен шантаж.

Само можем да се надяваме тази война да тлее години, без да прерасне в ядрена. Няма да свърши скоро, ситуацията е непоправима в близко бъдеще.

Русия един ден ще плаща за стореното, но изглежда има потребност да си пусне кръв преди това.

Путин повтаря думите на Сталин: „Победа будет за нами“. Но най-големият им проблем е, че те не знаят какво искат, не могат да формулират какво ще е победа за тях. Денацификацията се оказа  пропаганден балон. Някои искат цяла Украйна, не им стига да завземат една трета от нея. И това не е достатъчно – искат „да накажат“ и Запада. САЩ да не е хегемон повече, както им е обещал Путин – нов световен ред.

Как да стане? Няма да се умирят докато не си пуснат много кръв.

И вече трайно промениха отношението на целия свят към себе си. Вече не са алтернатива на западната демокрация, на либералните й крайности. Няма как да печелят симпатии с тази варварска война.

В 21 век цивилизованият човек не иска да се бие във война, и  все повече хора ще бягат оттам.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.