Стига да вървят заплати и роли, няма проблем да правим подписки

Снимките на Диана Димитрова, пуснати във Фейсбук и Юлиан Вергов в кадър от сериала.

 

Историята с побоя над актрисата Диана Димитрова е много тъжна диагноза на българското общество. То е насилническо общество, в което „тя си го е заслужила“, „възпитателни шамари“ и „тя търси популярност, кво толкова е станало“ са обичайна реакция на новината, че някой е станал жертва на насилие.

Онзи ден се появи писмо, в което 30 души от снимачния екип твърдят, че изобщо не е имало побой. 21 от тези 30 изобщо не са били в този ден на работа. Сред тези 30 липсват имената на 4-ма души, дали показания в прокуратурата. На гримьорката, която е третирала нараняванията по лицето на Диана и на двамата мъже, които са я вдигнали от пода.

Днес асистент-операторът, който е бил на снимките и е видял нараняванията на Диана, каза публично, че колегите му лъжат и са се опитали да го убедят и него да излъже. Негов колега пък съобщава, че екипът е видял какво е станало и това е коментирано многократно.

Въпрос: Кой е съставил писмото, пратено от екипа до медии и е събрал подписите на хора, които дори не са били там?

Още един въпрос: Как ги е убедил да излъжат, с какви заплахи или обещания?

И още едно заключение: българските театрални актьори в голямата си част нямат проблем да участват в насилие срещу колеги или в линч на режисьори, стига заплатките и ролите да вървят.

 
(от фейсбук-страницата на авторката)

Арт & ШоуМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.