Добре ще е 2 градуса затопляне. Няма да се плашите…

Загинала от сушата нива с царевица. Снимка: FAO

Жабата се сварява бавно.

Това лято беше най-голямата суша в Европа от 500 години. По река Дунав се показаха забравени потънали кораби, спря корабоплаването.

Във Франция беше най-сухата зима откакто има измервания. Макрон призовава народа да пести вода. Приготвят се трайно да намалят потреблението на вода във всички сфери на икономиката с 10% до 2030 г.

Ние си щракаме с пръсти. Тук индустрия, слава Богу, почти няма. Само един завод за стомана в Перник пресуши язовир. И селско стопанство пък съвсем няма, всичко се внася. Харизан наряза напоителните системи за скрап.

Къпем се, поне в София. Другаде са на режим, ама те тия градове се обезлюдиха, кой ги чува.

Илюзията е, че вода има, планини. Само че на Балканите сме най-бедни на вода. Дори от Гърция.

И стига са ни плашили с това глобално затопляне.

Той и Путин каза преди време – на Русия ще и дойдат добре 2 градуса затопляне. Бащицата е мъдър и шеговит. Е, малко почнаха пожари от Сибир до Москва, ама няма да се плашите. Владимир Владимирович отиде да ги гаси лично със самолет цистерна. Показаха го по телевизията.

Имаше един бургаски художник Георги Баев, талантлив, но да не си отваря устата – не блестеше с мисъл. Та той беше депутат от СДС във Великото народно събрание. И на заседания в залата обсъждат пореден член от конституцията. Георги Баев става, взима думата и сърдит се кара от трибуната: „В Бургас няма вода, а ние тук с кво сме седнали да се занимаваме“.

Май ще се окаже прав.

Здраве, Наука & TexМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.