Борисов не преговаря, а посочва кой трябва да му стане патерица

Борисов се появи, доволен, наедрял и нахален, и каза, че народът щял да се успокои от коалиция между най-големите партии.

Като на победителя не му достигали 121 депутати, правело се коалиция. И нямало да преговаря за приоритети, нито ще подкрепи бюджет, ако не му пристанат за правителство.

И това след като ПП съобщиха, че няма да участват, нито ще подкрепят правителство на ГЕРБ.

А Борисов поставя условие – точно вие ще ми станете смокиново листо, не други партии.

Иска си тия, които сочеше като най-големия враг и съсипател на страната. Срещу които водеше черна кампания, лъжеше нагло, обслужващите го медии пускаха измислици и злепоставяха и т. н.

Защо не си направи патерици не от най-големия си противник ПП, а от друг?

БСП и ДПС му стигат – вече отработената хартиена коалиция, благодарение на която спечели изборите. Най-логично е.

И ИТН са национално отговорни, ще го подпрат и те като по-малка патерица. И за тях главен враг беше ПП-ДБ, а не ГЕРБ. По-естествено е да си се съберат. Какъв е проблемът?

От партии, които се обявиха против корупцията и ГЕРБ, не можеш да искаш да ти пристанат.

Брак с корупцията означава да я узакониш, то не е коалиция, а мафиотска сделка.

Той това иска Борисов – никой да не посяга на него, да не го разследва. Никой да не посяга на стройната организирана престъпна група, която е изградил в цялата държава.

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.