Футболът и политиката в България – за което медиите мълчат, от трибуната го пеят

„След 300 лъжи, вземи си тръгни“ – такъв плакат са вдигнали запалянковците на „Левски“ на последния мач. За Наско Сираков става дума.

Същата работа и с ЦСКА.

Българския футбол е една неспирна агония.

Разменят си акции, връчват си ги като гердан. Идват-напускат треньори и изпълнителни директори, идват-напускат спонсори и собственици.

Тити предлагал акциите на този, последно на треньора ги предлагали, пък спонсора, пък собственика и т. н. до безкрай. Въртят се и футболисти всякакви.

И няма промяна. Изглежда всичко в държавата е една скачена система, футболът е обвързан с политиката. Футболните шефове, собственици, са едни и същи, като и Борисов толкова години.

Ако хората си спомнят, Борисов раздаваше и футболни клубове – вземи ти „Локо“ Пловдив, ти – „Левски“, ти ЦСКА и т. н. Смееш ли да откажеш.

И после запалянковците пеят песни. например тези на ЦСКА:
„Ако вратата беше 30-метрова, Станко Йовчев щеше да е Кантона“. Кой е пък този ли? Братът на Борислава Йовчева, небезизвестната кукла от Барселона.

Ако медиите мълчат, запалянковците го пеят на глас, наричат Йовчев „шурея“ и знаят по волята на кого е вкаран в ЦСКА и пускан да играе (цели 193 минути на терена за 2 години в ЦСКА).

Та – всичката ни работа в държавата е такава.

Те и друга песен пееха на някои мачове – и левскарски, и червени запалянковци – „Бойкооо, ку…воооо“…

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

 

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.