От стара овца яре

Румен Белчев

Не бързайте да обвинявате автора в зоонеграмотност – първо дочетете до края!

Недотам грамотни се оказаха телефонните терористи, които побъркаха училищата миналата седмица. Без да провери кое, къде и какво, анонимният идиот изпратил „Закани и към училището на женския затвор“. „ТРУД“ не пропуска да отбележи, че „това е странно, тъй като е известно, че мястото за изпълнение на наказанията се ползва от изключително строга охрана“…

А баба Вера за малко да провали изборите! Прославяната от „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ 80-годишна пратеничка на извънземните влезе в предизборната кампания с „Извънземните ми казаха да не гласувам!“ И още: „Обясниха ми, че моят вот, както и на всички други ще е глас в пустиня. Няма да се състави правителство и на тези избори.“

Да не си мислите, че всичко е изгубено? Моля ви се – очаква ни извънземно светло бъдеще: „Предстои да се случи огромен катаклизъм, който ще пречисти нацията ни. Ще оцелеят само достойните хора, които не са злобни, алчни и ненавистни. Извънземните ще изберат управленци, които да се грижат за хората“… Предполага се – на извънземен референдум. Че ние ще сме заети с нашите си.

„ТРУД“ чрез постоянния си автор, г-н Борислав Цеков, предизборно не цепи басма никому: „Трябва да се гласува полезно“ – поучава ни авторът. А кое е полезното? То си е написано – „Гласувайте за партия, която казва с кого ще направи правителство, а не с кого няма да направи. Ако искате да вървим напред. Всичко останало е от лукавия, пардон – от „промяната“.

По-ясно от това – здраве!

„24 ЧАСА“ се опитва да мобилизира един друг електорат с редакционната бележка „Гласувайте в петия сезон, за да отдалечим шестия“. Не си мислете, че е банален призив към масово гласуване – макар и деликатно намекнато, пак си е ясно – „Вместо да гледаме отстрани, трябва да се гласува, ако ще и с отвращение да е“.

Да се сещате кой пръв преди двадесетина години гласува с отвращение? Браво!

И така, добре информирани и деликатно насочени в правилната посока, избирателите тръгнаха към урните, за да се сблъскат с неочакван проблем – „Изборна комисия си загуби урната. Но намери кашон“ – събира в две изречения електоралната драма „СТАНДАРТ“. Комисията наистина не могла да си намери прозрачната урна, но нашенецът никога не пада по гръб – „За да не бъде прекъсван вотът, СИК взела от близкия магазин кашон, който пригодила за урна, като го запечатала по установения ред“! Абе, ученото си е учено, от стара коза яре е то, една загубена урна няма да го спре!

Но изборите минаха и заминаха, а се задават празници – и затова „24 ЧАСА“ бърза да ни посъветва „Кое агне е най-вкусно“. Тук вече можете да се върнете към заглавието, за да разберете, че в него няма нищо сбъркано – „Единият участник в надпреварата пък изобщо не е агне. А е яре – демек малкото на козата, силно презряно у нас животно. Но ако е опечено, дори и цяло и с глава, е практически невъзможно да бъде различено“.

Най-вкусно било ярето от Самотраки, защото пасяло само мащерка.

Малко притеснително е, че „у нас, макар да се продават заклани ярета, те винаги се представят за агнета“.

Още по-притеснително е, че се оказва, че „Салатата „Снежанка“ вече не се прави с кисело мляко, много е скъпо“. А с какво тогава? Тук дори интервюираният експерт вдига ръце: „От най-различни съставки се забърква сос, за който най-важното е да е бял и да киселее леко. Постига се с помощта на добавки, половината от които и на мен са ми неизвестни“…

Е, приятен апетит! Ако се страхувате от неизвестните добавки в бъркоча с краставички, наблегнете на картофките около агне-ярето!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.