Радевото управление между думи и дела – русофилски театър, който урежда ГЕРБ

Радослав Бимбалов. Снимка: личен архив

Според изтеклите секретни документи преди два месеца България е изявила готовност да дари своите съветски изтребители на Украйна. В същото време президентът Радев се надпреварва със себе си да заявява как ние изобщо няма да даваме оръжия, сякаш искаме руския мир да пребъде.

Намирате някакъв дисбаланс в думи и дела? Момент, това не е всичко.

От осми април, демек от онзи ден, е забранено акостирането на всякакви руски кораби на речния и морския ни бряг. Ще има санкции от България при внос на нефт на стойност над определената от ЕС цена. Въпреки заплахите, че ще ни трябват две години да се отървем от руския нефт, явно с помощта на Европа сме успели преждевременно. Ну, молодци.

Има и още, не бързайте.

Пак по радево управление България официално обяви Русия за угроза за глобалния мир и абсолютен нашественик в Украйна. 50 държави от ЕС (включително и ние) се противопоставят на изслушването на руския омбудсман Белова в ООН, осъждаме заедно отвличането на деца – престъпление, превръщащо Путин в издирван престъпник в световен план. Ама после Радев, даже и неговият министър Крум Зарков отказват да отговорят на журналистически въпроси дали ще арестуват Путин ако дойде тук. Мълчи им се. Нищо.

Разбрахте ли сега? Радев и его команде се правят на русороби само на думи, докато на дела не са спряли да изпълняват задълженията на България като пълноправен партньор на Европа в противопоставянето срещу руската агресия.

Логичният въпрос е ЗАЩО всъщност е целият този театър? Не е просто страх от гнева на „братския“ император – всъщност Путин в момента не може да им навреди по никакъв начин. Реално, де факто и де юре, в момента България е много по-малко зависима от Русия отколкото беше по управлението на ГЕРБ, например.

Момент, ГЕРБ ли казах? А дали този фалшив спектакъл на псевдо-руски език, който изпълнява пред очите ни лъжебното правителство, воглаве с пълководеца Радев, не урежда именно ГЕРБ? Дали не трябва да ни плашат с путинистки опорки, да ни възраждат пред очите мъпети от копейки, докато ГЕРБ и ДПС си пазаруват избори, подреждат си пълно връщане на държавата в свое владение?

Страх ли ви е? От какво? Че ще бъдем отново руска колония?

Отворете си очите – за последната година България рязко счупи окови, които мислехме, че ще бъдат вечни. Да, има още за късане, а и ще трябва да се мете. Но процесът, колеги българи, е започнал.

Затова е време да се осъзнаем. Страшното не е в някаква имагинерна зависимост към отвъден господар. Зависимостта ни е към тукашни, феодални престъпници. И част от тях ще видим на първия ред на новия парламент, в сряда.

_черновиМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.