Джукондите на прокуратурата

Снимки: Веселин Боришев, BIRD.bg

BIRD.BG разкрива самоличността на някои от прокурорките, изкарани на протест в подкрепа на Гешев. Снимки на прокурори и прокурорки пред Съдебната палата обиколиха социалните мрежи. Някои направиха впечатление с изразителни напомпани устни. BIRD.BG ги нарича джуконди и посочва някои о тях.

В свой пост във Фейсбук BIRD.BG пише:

Първата „джуконда“ е Невена Яворова Зартова – Шеф на Софийска Районна Прокуратура. Назначена в системата от ВСС без конкурс.
Баща ѝ е Явор Зартов, шеф на Търговското отделение на Върховния съд, освободен през 1992 г. подари “непригодност”, заедно с още 800 магистрати.

Втората “джуконда” е Теодора Ясенова Тодорова-Георгиева от Софийска Районна Прокуратура. Нейният баща е Ясен Тодоров – бивш шеф на Етичната комисия на ВСС, зам.-шеф на НСЛС. “Смотанякът” от записите #Яневагейт.
Тодорова е назначена без конкурс при Цацаров като “младши експерт – протокол”.

Най-безспорната джуконда: Диляна Бориславова Барбутова.
Тя е командирована в Софийска Районна Прокуратура от Районна прокуратура – Благоевград. Баща ѝ е Борислав Барбутов – шеф “Човешки ресурси” във фирмата “Булгартабак” на Делян Пеевски.

Снимки: Веселин Боришев, BIRD.bg
Снимки: Веселин Боришев, BIRD.bg
Снимки: Веселин Боришев, BIRD.bg
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.