Неделчева-Габриел е дистанционното на Борисов. Какво да правят ПП-ДБ?

Бойко Борисов след изборите търси да му станат патерица партии, чието правителство е свалил с вот на доверие. Снимка: от тв екрана

 

Борисов ни каза през думите на Мария Неделчева (Габриел), че:

1. Той ще управлява България, заявката му е ясна и това обрича всичко.

2. Гешев са го спазарилили, но Гешевизма/Цацаратурата остава. Сарафов ще го замени или някой подобен. Промяна на съдебната система като подмяна. Оттук и цялата бутафория с „атентата“ – очевидно Борисов е в течение, там няма импровизации.

3. Всъщност това, което ГЕРБ ще направят, е копие на стореното преди години, когато Христо Иванов напусна – вземат всички, или повече ключови тези за реформа, това което ще представят като обща програма с ПП-ДБ, след което го изпразват от съдържание и го подменят с тяхно такова. Примерно – подменят КПКОНПИ, разделят я, точно както ПП-ДБ искат, НО назначават техни кадри. Същото правят и в регулаторите. Формално реформи – но реално остава същото с нови лица, които Борисов държи.

4. Това с Шенген няма как да стане, докато Борисов управлява.

5. Кабинетът на „Доктор“ Неделчева – това казва всичко за тази кандидатура. Фейк (бел. ред. – Неделчева-Габриел при кандидатирането й за евродепутат обяви, че е доктор по политически науки, което не е вярно, разкри сайтът BIRD.bg). Амбициозна комсомолка, която не познава нищо в дълбочина и няма гръбнак и воля за да реализира каквото и да било. Дистанционно на Борисов.

Явно е, че ПП-ДБ няма как да я подкрепят, особено след последните стъпки на ГЕРБ с неизпълнения ангажимент за председател на правната комисия и формулата, която предполага свръхпълномощия на премиера и тотален контрол от ГЕРБ на всички ключови министерства чрез заместници и назначена администрация от Борисово време – нито енергетика, нито пътища, нито финанси.

За това – ПП-ДБ имат само един ход – да обещаят, че ще подкрепят не правителството на Габриел, а политики. За здравето на цялата нация е необходимо, ако Борисов иска да управлява, да има силна и агресивна опозиция. И това ме притеснява, че ПП-ДБ сложиха костюмите и забравиха за протести и улицата. Очевидно ще трябва неправителствения сектор отново да се активира и да поеме организацията на протестите – просто не виждам с тези нагласи за кабинетна опозиция как ще се блокират Борисов и хартиените.

Ще стане това, което избирателите на ПП-ДБ и прореформистките кръгове решат – ако си останат в къщи, ще консумират управление на ГЕРБ, ако излязат на улицата – Борисов е пътник.

Нека си управляват ГЕРБ – но да има ярка контратеза. За това е важно и смислено среща на „доктор Неделчева“ с ПП-ДБ да бъде последна.

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

 

_черновиБългария
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.