От „Джипко Бибитков“ и „изчегъртване“ до патерица на Борисов…

Партията „Има такъв народ“ излъга избирателите си и от победител в избори изпадна от парламента, за да влезе с „изкуствено дишане“ на следващите избори с 11 депутати. И да стане патерица на Борисов. Снимка: БГНЕС

Някои ехидничат – е, това беше ясно. Да, но е много е тъжно, че ИТН стана патерица на Борисов. Именно на Борисов, Габриел е само кукла на конци, то е ясно на всеки. Борбата е за спасяване на Борисов, цяла България е негов заложник.

С какви критики започнаха срещу Борисов ИТН. Мен ме ругаеха как мога да защитавам тия, тоя чалгар и т. н. Аз упорито смятах, че това е инструментът, който ще отстрани Борисов. Много от избирателите също повярваха в това. И стана – победиха ГЕРБ на избори. А Слави Трифонов пропиля доверието, с погрешно високо самочувствие. Вместо да преговаря, изчете един списък министри и поиска да му козируват.

След това излъга избирателите си, като в единодействие с ГЕРБ свали правителството – първото правителство, което бавно започна да разчиства авгиевите обори. Не му дадоха и секунда време – и ИТН, и медии.

Вярвах, че ИТН ще изиграе положителна роля. Там имам приятели или поне хора, които уважавам. Уви.

То не бяха „Джипко Бибитков“, „изчегъртване“, „токсична партия“ – все верни и на място неща.

Оказва се, че всичко е само за да си вдигне цената Слави Трифонов. Няма друго обяснение.

Мария Габриел обяви, че ще приеме предложения за министри от ИТН. Това не е подкрепа за експертно правителство, любезни новоизпечени политици демагози. Това е коалиция. Делкаме си баницата.

И правителство с партиен премиер изваден от ръкава на Борисов не е експертно. Айде да не се лъжем.

Позор.

Слави Трифонов последва Яне Янев, Марешки, Бареков и др. еднодневки, употребени като патерици на Борисов. И осребрили добре.

Или от самото начало е бил Троянски кон, за да послужи в решителен момент?

Сега вече може да погледнем с други очи на някои странни фигури, които се появиха сред неговите депутати и министри.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.