„Продължаваме промяната“ се самоубиват. Но спасяването на Борисов ще е временно

Румен Радев и Бойко Борисов. Снимка: от тв екрана

Понеже президентът се изказа, че целувката между ПП-ДБ и ГЕРБ щяла да предизвика отвращение…

Ако трябва да сме точни – първо Радев се целуна с Борисов. Даже не се и целуна публично, ами нещо се пипаха под масата. И пръв предизвика отвращение.

Сега ПП се самоубиват, като отиват на правителство с подкрепа на ГЕРБ. Борисов даже натъртва, че това е правителство на ПП-ДБ, а неговите само подкрепяли.

Всъщност, ДБ ще минат между капките, няма да понесат щети от такава коалиция, нямат и министри в договореното правителство. Те все така минават между капките. Например за миналото правителство говорят като за правителство на ПП, макар да беше четворна коалиция с Троянския кон ИТН в нея. За сегашното правителство пък съвсем.

Но самоубийците от ПП го правят с пълно съзнание, както се разбира от оня запис. В ръководството им са гласували с 25 на 24 за тази коалиция. И е толкова странно – докато ПП се самоубиват, армии ченгета, служби, руски подводници, червени ескадрони и какви ли да ги наречеш още, се мъчат да предотвратят коалицията и самоубийството на ПП. Тоест, мъчат се да предотвратят правителство, което може да побутне България към Шенген и еврозоната. За партии като „Възраждане“ еврото и Шенген са националноо предателство, затова са толкова шумни обвинения.

Ако може, наистина, в тая каша да стигнем до Шенген и еврозоната, късмет ще е. Макар и с цената на спасяването на Борисов.

Защото цената на това правителство, което още не е и постигнало нищо, е спасяването на Борисов и самоубийството на ПП.

Само че Борисов да не се надява, че се е измъкнал – временно ще е. Рано или късно ще го застигне. Дори да успее да махне Гешев със своите помияри на каишка във ВСС.

От друга страна и Гешев трябва да си ходи, защото и той, и Сарафов и другите милиционери от Школата в Симеоново нищо не могат, дори да искат. Само шантаж и рекет.

Стана болезнено ясно, че трябва чистка навсякъде. Завзети служби, институции, съдебна система. Ама някои ронят крокодилски сълзи – не трябвало чистка, било фашизъм и диктатура…

Разкрития тръгнаха като свлачища. Сега е важно медиите да гръмнат лавината да се свлече. Да видим дали са способни да помръднат от слугинската си роля.

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и 50-ина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

БългарияМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.