Замириса на море!

Румен Белчев

Каквато и смрад да се носи от разните скандални записи, вече сме юни, абитуриентските балове приключиха, липите цъфтят и замирисва на море!

А какво е морето, освен цаца, бира, романтика…

Романтично настроение е обладало дори главния прокурор – според „СТАНДАРТ“ „Гешев прибягна до ново средство срещу враговете си“. По-конкретно казано – прокурорът публикува във фейсбук без какъвто и да е коментар откъс от поемата „Силните“ на българска поетеса. Стиховете, разбира се, са хубави, още по-хубава е реакцията на компетентните читатели на фейсбук страницата – „Поантата на стихотворението е за силата на днешната жена, ама нейсе… Сигурно има криптирано послание в този пост“… И са цитирани стихове, които г-н Гешев е пропуснал в публикацията си. Наистина става дума за това, че „И все пак силните жени са богатството на света“…

Нейсе, запуши я!

Море – това означава не само романтика, но и пътуване дотам и обратно. Изключително полезна информация можем да получим от „24 ЧАСА“ – „26 млн. куфара изчезнали по летищата, какво да правим, ако багажа ни го няма“. Не бързайте да се притеснявате излишно – двайсетте и шест милиона куфари са изчезналите по всички летища на света, не само по нашите. И все пак – ако не си видите куфара на лентата, не се отчайвайте – авиокомпанията е длъжна да ви осигури „бельо, четка и паста за зъби, паста за бръснене и самобръсначка“. Да не вземете да брадясате по време на курорта.

По-интересно, разбира се, в някои случаи е завръщането – „ТЕЛЕГРАФ“ отразява драмата на летовници, завръщащи се от екзотична дестинация – „Барикада в самолет: пътници се оказаха във Варна, вместо в София“. На щастливо завърналите се авиокомпанията щедро предоставила още по-екзотично пътуване с автобус от варненското летище до София, а когато пътниците отказали – и екстремно преживяване с участието на гранична полиция: „Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата…“ – обяснява един от щастливите летовници.

За любителите на спорта се е погрижил „ТРУД“ – с радостна изненада от него научаваме, че „Сексът става спорт“!

Съвсем сериозно – „Европейско първенство по секс ще се състои за първи път в историята. То започва на 8 юни в шведския град Гьотеборг и интересът към него е доста голям. Вече са се записали 20 участника от различни държави“!

За любопитните и проявяващите интерес към регламента – „Мачовете ще са по 45 минути и ще се играят пред публика, която ще дава своите оценки. Крайният резултат ще се оформя от вота на трима съдии (30 %) и този на зрителите (70 %). Участниците ще се състезават в 16 дисциплини…“

Дисциплините няма да изброяваме, за да не изгубим детската публика.

Далеч по-прозаично подхожда към лятната романтика „24 ЧАСА“ с изчислението, че „Минимум 1700 лв. са нужни на семейство с две деца за почивка на нашето море“.

Не се уточнява за колко дни курорт става дума, но можем да предположим, че сладоледът, цацата и бирата не са включени в калкулацията. Не заради друго, а защото „Туристите това лято ги очакват поне 30% по-високи цени на нощувките и средно с между 10 и 20% по-скъпи чадъри и шезлонги, в сравнение с миналото лято.“

Но не се отчайвайте – „СТРУМА“ е помислил за вашата почивка – публикацията „Парите ще падат в ръцете ви, ако носите това в левия си джоб“ препраща към сайт, който предлага срещу скромно заплащане амулет, който светкавично решава всякакви финансови проблеми – като се почне от печалби в лотарията и се свърши с назначаване на несправедливо високоплатена длъжност.

И всичко това – предлагано с лотария, от която можеш да получиш амулета на промоционална цена! На мен се падна 50 % отстъпка – ще ми струва само 95 лева!

И като ми замириса на море…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.