Искаха чистка, сега пък било преврат и фашизъм. Споко, размина се на калинките и мафиотите

Искаха правителството на ПП-БСП-ДБ-ИТН да разчисти наследството на ГЕРБ, и обвиняваха Кирил Петков, че „нищо не направи“. Сега се чу обсъждане в ПП, в което се заканват да правят чистка и започнаха възгласи – това е преврат, фашизъм и пр.

Е, чистката е предотвратена, това е цената на коалицията, вероятно и на записа.

А имаше нужда от чистка на мафиотизираната власт на Борисов и ятата от калинки, които разхвърля по върховете на институциите. Част от които тресат и съдебната власт в момента.

ПП се самоуби. Борисов си ги закачи на ревера да му придадат приемлив европейски вид, и да си спаси задника – докато крепи правителството, няма да го бутнат.

Трябваше ПП-ДБ да останат в опозиция и да спечелят първия мандат на следващи избори след местните.

Но те къде от грешна преценка, къде от увереност, че нещо могат да променят, се хванаха на въдицата. Ама били техни министрите, от ГЕРБ само Габриел и т. н. Както и да го сучеш, това е коалиция с този, за когото си казал 100 пъти, че няма да влизаш в коалиция. И затова са гласували за теб. Това е, което ще ги свали на 7-10%, а не образователното и интелектуално равнище на избирателя.

Така че ПП като се самоубива, дано поне да има за какво.

Засега се видя как президентът неистово искаше да управлява служебно, да има шести път избори – директно заяви, че не иска избраната втора политическа сила да прави правителство.

Това е качеството на президента и това са партиите, с които разполагаме. Няма надежда за други, няма откъде да изскочи някаква голяма нова сила. И да свикваме на коалиции.

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и 50-ина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.