Защо от чужбина казват за Петков това, за което тук мълчат?

Пак някой от чужбина да каже за България нещата с истинските им имена.
В. “Файненшъл таймс” писа, че Румен Петков “демонстрира липса на капка разкаяние” при оставката си, което “показва много за отношението към корупцията и организираната престъпност в най-бедната страна-членка на ЕС”. Някъде някой български вестник да е написал нещо подобно?
В България оставката на Петков беше ознаменувана със сълзливи интервюта с него в някои вестници, в които министърът обясняваше колко несправедливо е наклеветен.
После беше натоварен да преговаря за нов кабинет, въпреки че е компрометиран и срещу него би трябвало да има разследване. Медиите дори не обясниха в какво се състоят прегрешенията му, най-страшното от които е обвинението, че от него е изтичала информация и предупреждения към престъпни лица, които са подслушвани и следени.
Пак “Файненшъл таймс” пише, че премиерът Станишев е ограничаван от двамата Руменовци – Овчаров и Петков. Видя се, че и двете “вакли агнета” на БСП много бързо се оплитат в далавери и предизвикват обществен скандал, щом дойдат на власт. Но партията им си ги харесва и крепи, което подхранва обществените настроения, че БСП е свързана с престъпността и ограбването на страната. Това си е нейн проблем, който ще се реши на избори. Но хора като двамата Руменовци са и обществен проблем, докато още са във властта. И двамата се оттеглиха самоуверени и без капка чувства за вина. И двамата имат властови позиции не само в партията си. Овчаров – в парламента, където и Петков скоро ще се появи като шеф на някоя комисия, след като завърши преговорите за ново правителство.
Преобладаващите мнения и за двамата са, че са свързвани с мафиотски истории. Анкетата по-долу в e-vestnik го доказва. Никога толкова категорично не е гласувано за някого, както за Румен Петков.
Но обществената търпимост към тази свинщина може да се обърне, само ако медиите пишат като “Файненшъл таймс” – тоест да наричат нещата с истинските им имена. И да обяснят кой какви ги е вършил, вместо да замазват скандалите с неясни публикации. Очевидно и медиите са част от цялата далавера.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.