40 градуса на сянка

Румен Белчев

В тоя пек май всички започваме да се държим недотам адекватно! Посред всички спорове около новия бюджет и кърпежа на Конституцията, въпреки климатиците в залата, народните ни избраници взеха да дават фира!

„Италиански червен панталон провокира тежък политически дебат“ – резюмира резила „24 ЧАСА“. Възмутен от червения панталон на колегата си Чорбанов, депутатът Р. Василев вписва в златните страници на парламентарните протоколи откровението си: „Имам чувството, че от някаква шотландска лудница е дошъл. Ние трябва да правим някаква модна полиция ли в това събрание (…) Не го допускайте до трибуната. Това отговаря ли на заместник-председател на Народното събрание“?

Собственикът на червените гащи не му остава длъжен: „Палячовщината винаги е функция на поведението и на менталната функция, не на дрехите, защото панталонът може да се смени, но генетиката остава“…

Елементарното обяснение, че депутатите са прекалили с нещо в бюфета, не издържа – пак според часовия всекидневник „Изпитата вода наклони земната ос със 79 см“. Много вода пием – затова и дебатите са ни такива, и климатът! Пийте бира, господа!

Жегата не прощава дори в Родопите – на всенародните празненства около прословутия пилон „БГ Хълк извади питона на Рожен“.

Сериозно – така пише в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.

За успокоение на моралистите – става дума не за онова, за което си мислят, а за истински питон, нещо като домашен любимец. Става и да се снима човек с него! Ей така – увиваш си го около врата – и готово!

Въпросният БГ Хълк дори „успя да пробие гардовете на НСО и да се здрависа с президента Румен Радев“ – за неверниците вестникът публикува историческата снимка. „За съжаление, точно тогава риалити героят бил оставил питона в колата заради голямата жега“ – разочарова ни репортерът.

А щеше да е вълнуващо да си имаме снимка на президент с питон на шията!

„24 ЧАСА“ добросъвестно предупреждава за опасностите от високите температури – „На 40-градусови жеги испанците може да завият към крайнодясно за първи път след Франко“ – търси зависимост между жегите и политическите пристрастия изданието. И за всеки случай ни предупреждава, че „Ремонт на конституцията при 400 на сянка“ не е най-разумното решение – „Май ще е по-добре да дочакаме разхлаждащия вятър на есента, пък тогава със свеж ум да решаваме какво точно да се ремонтира в Конституцията“.

Късно е – те вече решиха!

Както „ТЕЛЕГРАФ“ реши да запълни общата ни култура със „Сармичките на г-жа Санийе – като кутре“. Въпросната г-жа не е съвсем истинска, герой е в турски сериал, но пък на цяла вестникарска колона е преразказана половин серия от сагата: „Сармите се завиват така – поучава снахите г-жа Санийе. – Не трябва да са по-дебели от кутрето. Оризът се подравнява хубаво и гледаш да не прекаляваш, за да не се пръснат“… И така нататък, и така нататък – инструкция как се подреждат, как се затискат с чинийка, кога се добавя водичка, изобщо – поучително четиво за всички, които не знаят какво е това сарма и не следят сериалите и кулинарните предавания.

За тях „Летен Лиъм Нийсън ще раздава шамари в българските кина“ – обещава „ТРУД“. Не в буквалния смисъл, слава Богу, става въпрос за нов филм.

Макар че доста народ ни шлеви напоследък – и един Лиъм Нийсън ще изтърпим в жегите!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.