Отец Гелеменов: Кола втора ръка – само с водосвет; Саддам е жив и е в Сирия

Ванга работеше със сатанинска сила. Църквата я наричаше вещица №1

Снимки: авторката

Отец Георги Гелеменов е завършил Духовната академия и е бил свещеник в София още преди 1989 г. Тогава се прочува и с дисидентски прояви, прави изявления за чужди радиостанции, обявява се в защита на преследвания по онова време Тренчев и др. Дълго време се занимава с политика. Председател е на Българската християндемократическа партия – център, която е първата партия, регистрирана у нас след 1989 г., член на Европейския националистически интернационал. Като националист е канен неколкократно в Ирак от Саддам Хюсеин като гост на избори и др. През 2003 г. е обвинен в източване на ДДС чрез фиктивни сделки. Обвиняван е и за подбудителство на скинари към расова разправа. През 2002 година учредява партия Български народен социален съюз и обещава, ако спечели изборите, да превърне България в мощен производител на оръжие, да си партнира активно с Русия и Близкия изток, и да върне смъртното наказание. Отец Гелеменов е втори братовчед на Емил Кошлуков.
Гелеменов е специализирал екзорсизъм (гонене на демони) в Рощок, Германия. В момента работи като психотерапевт и билколечител. Автор на специален троен молебен против уроки, диабет, затлъстяване, тютюнопушене, алкохолизъм, наркомания и за забавяне на стареенето. Самоопределя се като единствения православен свещеник, който работи в полето на ясновидците и лечителите.


– Има ли магии, как се правят и как се развалят?

– Официално църквата се пази от това да каже, че има магии, но аз понеже работя на свободна практика, си позволявам да кажа на всички, които се интересуват, че магията съществува. Но тя не е отрицателна енергия, както говорят маговете, екстрасенсите и всички други шарлатани, а магията е сатанинско намерение и човешко изпълнение. Магия имаме тогава, когато даден предмет е нарочен за ориентир на Сатаната. Като се ориентира, Сатаната изпраща при човека, който трябва да бъде омагьосан, един черен ангел – демон, който да му вреди – да разбие семейството му, да разбие бизнеса му, да го разбие отвсякъде. Това е т.нар. предметна магия, която правят бабите по селата, циганките, туркините и тук едни особени жени, които наблюдавам по Централни гробища и които събират остатъци от кости, пръст от пресен гроб, остатъци от кръстове и всякакви погребални остатъци, с които се правят предимно магии за смърт.

– Хващат ли после тези магии, могат ли да причинят истински поражения?

– Определено може да причини поражение – дали вярваш или не вярваш в магията, тя те хваща. Защото тук действа Сатаната, както казах, а той е безмилостен, безкомпромисен и жесток.

– Може ли човек да се предпази от това да му направят магия?

– Може. Трябва да се ходи редовно на църква, един път годишно да се четат Киприянови молитви, но строго индивидуално, а не групово, както се прави в неделя в църквата. Трябва да се прочете Киприяновата молитва и да се направи един пространен водосвет, който да очисти всяка лоша енергия, всяко сатанинско деяние от пострадалия човек. Не отговаря на истината твърдението на някои магове, магьосници и екстрасенси, че може да се направи защита за цял живот. Ако беше така, нямаше да има нужда всяка година да се празнува Йордановден и да се прави Йордански водосвет. Всички нечисти сили, които са се натрупали в битието на човека, се изчистват на Йордановден и се отстраняват. Отделно се правят водосвети по желание, когато се предполага, че в къщата има някакво отрицателно влияние, и се правят отделно водосвети след смъртта на близък човек. Това е абсолютно задължително, защото след смъртта на човек остават демоничните сили, които пречат на живите да съществуват нормално – създават им предпоставки за самоубийство, за разбиване на семейството, за банкрут и т. н.

Снимки: авторката

– Много хора твърдят, че развалят магии – как се разваля магията?

– Магия може да развали само свещеник, защото, когато неговият епископ го ръкополага, той внедрява в него божествената благодат. С тази божествена благодат свещеникът разваля всяка магия и отстранява всяко родово проклятие и урочасване. Няма цивилен човек в България, който да може да отстрани магия и всички, които пишат тези неща, са абсолютни шарлатани. Като се започне от най-простата магьосница в някое село и се стигне до Вера Кочовска.

– Е, как така могат да направят магия, пък не могат да я развалят?

– Не може от една чешма да тече едновременно сладка и солена вода. Магия може да направи всеки, то е елементарно. Сатаната си няма работа и той чака някой да му даде поръчка. Но магията, както казах, може да бъде развалена само от свещеник. Нито от ходжа, нито от екстрасенс, нито от маг, магьосник или ясновидец.

– Може ли човек неволно да си направи магия?

– Може, разбира се, това е автомагия – като, да речем, си донесе пръст за цветята от гробищата. Аз имах такъв случай с една госпожа. Всичко беше започнало да й се обръща наопаки. Наложи се да пътувам чак до нейния далечен южен град, за да мога да й изчистя всичко и да й тръгнат нещата както трябва. Това е едната страна на автомагията. Другата автомагия е самовнушението. Че ти е направена магия. Ти отваряш съзнанието си за магията и за действията на Сатаната, и неговият агент незабавно нахлува там и започва да вреди.

– Възможно ли е хора, които правят магии, да се променят и да се върнат в правия път?

– Може. Трябва да се молят много, да ходят много на църква и да се отрекат от всичките си деяния, които са правили, защото този, който прави магия, не знае, че тя се връща двойно с обратна сила като бумеранг. А те за 1500, за 2000, за 3000 лева правят магия за разбиване на бизнес, за болест, за смърт, но това се връща срещу тях и не само срещу магьосника – връща се до девето коляно по наследниците му.

– Специализирал сте в Германия прогонване на демони. Какво представляват демоните?

– Аз съм възпитаник на немската паралелка в Духовната академия и след дипломирането си изкарах един курс в Германия, където бях обучаван да прогонвам демони, или казано на професионален език – на екзорсизъм. Какво представлява демонът – демонос на старогръцки означава дух, само че този дух е лош, не е добър. Под демон се разбира лош дух, който вреди на човека и пречи на неговото добро битие. Демоните са навсякъде около нас. Дали могат да ни засегнат – да, това може да стане например след погребение, ако не се направи водосвет, но най-вече става, когато Сатаната изпраща един от тези демони да увреди някой човек по поръчка на някой магьосник. Ако приемем, че този къс хартия е направената предметна магия, той служи за знак на Сатаната, който си казва: „Ето, там някой има нужда от мен – да му изпратя демон, за да може да вреди.“ Демоните се отчитат пред своите господари от по-висшата йерархия какво зло са направили през деня или през нощта на хората. Обикновено отчетите се извършват нощем.

– Кое преобладава според вас в света – доброто или злото, божествените сили или демоните?

– Доброто и злото съществуват в света по 50%. Човекът със свободната си воля решава кое да избере – доброто или злото. Всички хора имат еднакво съзнание, но ако в ранна детска възраст някое дете е било урочасано от лош поглед и не му е било обърнато внимание от свещеник, а родителите са отишли при врачка или баячка, урокито остава. А урокито постепенно се превръща в магия. Този човек е тормозен. Той вече не може да мисли за добро, а гледа как да краде, да лъже, да убива – значи това е, защото в детските години не е било обърнато внимание – урокито се превръща в магия, а магията вече работи по друг начин в съзнанието на човека – по лош начин.

– Как се прогонват демони?

– В българската християнска практика демони се прогонват с три молитви – една е Киприяновата молитва, другата е молитвата на Св. Василий Велики и третата е молитвата на Св. Йоан Златоуст. На Св. Василий Велики и на Св. Йоан Златоуст се наричат литургийни молитви, защото тези двамата светци са автори на златоустовата литургия и съответно – на василиевата литургия, докато Св. Киприян е бил магьосник някога, в по-младите си години, но като чул словото на Исус Христос, се обърнал и започнал да проповядва християнството и да се бори с магьосниците, защото той е знаел всичките им чалъми на действие, заедно със своята сподвижница Юстина. С тези трите молитви и със задължителен водосвет се прогонва всяко зло от човека и се разваля всяка магия. Но само от свещеник. Чета, че някои магьосници си позволяват да правят водосвет и да четат Киприянови молитви – няма никакъв ефект от това. Само свещеник може да прочете такава молитва и тази молитва действа благодарение на божествената благодат.

Снимки: авторката

– Могат ли ясновидците наистина да познават миналото и бъдещето?

– Повечето са шарлатани. Има и такива, които малко познават, макар че това е забранено – контактуването с духовете на умрелите и познаването на бъдещето, тъй като това променя мисленето на човек и може да доведе до нежелани негови действия. Никой няма право да знае какво го очаква.

– По какъв начин те успяват да разберат какво ще се случи?

– Със Сатаната. Всички ясновидци работят със сатанинската сила. Такава беше и Ванга. Църквата я наричаше вещица №1. Тя самата е признавала нееднократно, че работи с демон, който й подсказва, казва й какво да говори.

– Тя нали направи църква – хората гледат на нея като на светица?

– Ванга си имаше и добри страни, но тя не е светица. За да стане един човек светец са необходими няколко условия – първо, след смъртта му на гроба му да стават чудеса. Второ – тялото му да дава признаци на нетленност, тоест, да не се разлага, да е имал свят живот и да са минали 200 години. Ванга е много далече от тези показатели, а и църквата, която е построена, не е направена по православния канон. Това е някакво капище, на което митрополит Натанаил му освети само олтара, за да може да се служи там, но иначе нито стенописите са стенописи, нито архитектурата е архитектура. Те се подиграха с Ванга, тъй като тя не виждаше и не знаеше какво е построено.

– Добре, но тя ако е работила чрез демони и чрез Сатаната, каква е логиката да строи църква?

– Иска й се да бъде в православието, да бъде в християнството, но аз съм чел нейни изказвания и тя самата признава, че работи с демон, със сатанинска сила. Защо е направила църква – ами тя няма какво друго да направи – няма храмове за магьосници и екстрасенси. Но я излъгаха.

– Вие казвате, че сте единственият свещеник, който работи в полето на ясновидците и лечителите. Съвместими ли са тези понятия с християнството?

– Православната вяра и лечителството са съвместими. Ясновидството вече – там църквата има доста резерви, макар че в миналото се същестуввали т. нар. пророци, които са можели да предсказват бъдещето, но още юдейската религия ги е преследвала безмилостно, защото са пречели на тогавашното свещенство да си върши работата. Сега – дали са съвместими… Аз по принцип в моята обява съм писал, че работя в полето на ясновидците, но това е в друг смисъл – с такава материя работя, за да й се противопоставя. Не съм ясновидец, макар че, без да искам, ми се явяват някои неща и доста познавам.

– Има ли някои навици, с които хората си вредят, без да го осъзнават?

– София е облечена с дрехи втора употреба. Всеки, който си купи дрехи втора употреба, когато ги пере в пералнята, трябва да сипе една чаша светена вода, за да се нормализират нещата и да се уравновесят. Не трябва да се използват и мебели втора употреба, без да се направи водосвет и най-вече (много е важно!) на всяка закупена кола втора употреба, да се направи водосвет, защото не се знае кой се е возил в тази кола и дали не е станала катастрофа и някой не е убит с нея.

– Защо – ако е станала катастрофа с тази кола и човек се вози с нея, какво става?

– Ако говорим на езика на екстрасенсите – тя носи отрицателната енергия от катастрофата. Ако не се направи водосвет, тази енергия прониква в новия собственик на колата.

– А дрехите втора употреба защо да се избягват – те може да са свързани с положителните чувства на някого?

– Може да са от мъртъвци. Затова нека хората, които си купуват дрехи втора употреба, да плиснат една чаша светена вода в пералнята – за да ги носят спокойно.

– На всяко пране ли трябва да се прави това?

– Не, само на първото пране.

– Познавали сте се със Саддам Хюсеин. Как се разбират помежду си един православен свещеник и един фанатичен мюсюлманин?

– Саддам не беше фанатичен мюсюлманин. Аз бях наблюдател 2 мандата по събитията в Близкия Изток, с мандат от ООН. Изпратиха ме в Ирак. Между християнството и исляма няма толкова голяма разлика. Ислямът е потвърждение на Библията. Там срещаме същите герои, същите светци и пророци, така че със Саддам не сме били на толкова различни полюси, а има и друго нещо – 30% от населението на Ирак е християнско. Те са католици предимно, сподвижници на Копската църква, на Малабарската църква. Арабите казват така – Исус Христос и Мохамед са братя в духовен смисъл. Мюсюлманството е 500 години след християнството, но няма такива разлики, напротив – арабите уважават нашите светци. Те наричат Исус Христос Иса, а Дева Мария – Мириям. На Бачковския манастир например наблюдавах следното чудо – едно мюсюлманче проходи пред иконата. Това са всъщност братски религии. Враждата между хората съществува също и между мюсюлмани и мюсюлмани, и между християни и християни – това не произтича от религията.

Снимки: авторката

– Какви са ви впечатленията от Саддам Хюсеин, какъв човек беше той?

– Държавник – с една дума, но аз съм убеден, че Саддам Хюсеин още е жив. Обесили са друг човек или не са го обесили. Американците обичат да правят холивудски филми. Така, както не са стъпили на Луната, така не са обесили и Саддам Хюсеин – нали той е техен възпитаник.

– Кое ви дава основание да мислите, че заловеният от американците човек не е бил Саддам Хюсеин?

– Френологичната му характеристика, чертите на лицето. Беше с брада, което е показателно – целта е да се скрият някои черти на лицето. И най-вече човек не може за 30 дни да си пусне толкова дълга брада. Абсурдно беше това, което излъчиха. А и самото му залавяне – намериха го в някаква дупка с 950 000 долара в брой, малко сиренце и кромид лук на масата – абсурд. Бягал с мотор и т.н. Аз мисля, че Саддам е в Сирия. По думите на мои арабски приятели, той е там и е жив.

– Обаче американците нямат сила да го хванат, отказали са се да го търсят и са решили да инсценират обесването му, така ли?

– Играта е много голяма, ние не можем да си го обясним. Те могат да го хванат, както могат да хванат Осама бин Ладен. Но вече го няма врагът – защо ще го хващат Осама? Те имат нужда от този враг, за да отделят от бюджета на Америка пари за оръжие и за противотерористични действия. Макар че, според мен по-големи терористи от тях няма. Нахлуват в която държава си изберат и започват да раздават правосъдие.

– Известен сте като националист. Какво мислите за идеята на правителството да се внасят работници от Виетнам?

– Аз още съм националист, но не съм скачал срещу никой етнос. Журналистите злоупотребиха с моята добрина. Опитвах се да заведа дела срещу много от тях, но прокуратурата ми отговаряше, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление. Но ще заведа няколко граждански дела срещу вестник „Телеграф“, срещу вестник „Експрес“ и срещу някои други издания, които се опитват да ме резилят, а аз съм един редови православен български свещеник.

– Какво е отношението на църквата към изгарянето на телата на хората, след като починат?

– Това не е християнска традиция. Като бях млад свещеник, църквата се мръщеше на това да ходим да им отслужваме панахида. Впоследствие се постигна някакъв мир между висшия клир на църквата и обикновените свещеници и сега служим на душата на изгорения. А иначе не е християнско да се изгарят хора, но понеже няма места за гробове, а в София на ден умират по 70 човека, кремацията е единственият изход на този етап.

– Много хора напоследък полудяха – вървят, говорят си сами, крещят, ровят по кофите. Това на какво се дължи според вас?

– Това е т. нар. обсебване от демон, който ги кара да вършат несвойствени за своето мислене неща.

– С това ли се обяснява лудостта на хората?

– С това. Също с глада и мизерията, от които имунната система отслабва, отслабва мисълта и демонът вече може свободно да прониква.

БългарияИнтервю
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.