Колко много недоволни от резултатите от изборите…

Колко много недоволни от резултатите от изборите. Никой не се чувства достатъчно победител, нито пък победен.

Ако се съди по реакциите на Борисов, той е бесен и говори като изтърван.

Други са недоволни, че ГЕРБ нищо не били загубили, още държат големи градове, ПП-ДБ нищо не били направили на изборите, разбира се и – аааа, сглобката и т. н.

И някои даже се гневят, че Васил Терзиев спечелил само с процент и нещо преднина – край, това в София е направо е загуба и т. н. Кандидатът бил неподходящ. Ами нали имаха и подходящ – Вили Лилков? Нали предпочитаха държавна собственост пред Държавна сигурност?

И Ваня-григоровистите щели да оспорват резултатите от изборите в София…

Реалностите са, че в София ГЕРБ претърпя разгромна загуба. Загуби районните кметове, остана с 14 места в общинския съвет, срещу 23 на ПП-ДБ-СС.

ГЕРБ държеше почти навсякъде местната власт от 2019 г., а сега губи кметските избори в София, Варна, Благоевград, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Русе, Силистра, Разград. Дори в малки градове губи позиции.

Има и други недоволни – сакън да не кажеш, че „Възраждане“ е под очакванията, и под резултата си на парламентарни избори. Само във Варна, Добрич, София и Габрово има 11-13%, някъде пада и до 1-2%. Ама с претенции за втора политическа сила, че даже първа.

Ами при 554 хил. недействителни бюлетини, недоволните може да поискат касиране на изборите.
Ама на нови нови избори дали хората ще гласуват „правилно“? И колко ли ще излязат да гласуват.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.