Между ислямистите, Путин и Политбюро на ЦК на КПСС

Отрасли в арабските пустини, възпитани от имамите да мразят кръстоносците и неверниците, отгледани сред козите по чукарите в Афганистан, цивилизацията им е чужда. Ръгат с ножове, газят с коли, заливат хора с киселина, стрелят на месо, слагат бомби. Направиха Западна Европа опасна за живеене.

Заради религията си режат глави пред камерите. Мразят Запада. Да му покажат, да го заболи. В ислямските страни празнуват всеки терористичен удар.

Аятоласи издават смъртни присъди. Религията им е агресивна и отрича чуждата (виж тук). Ама не, това било ислямофобия, ксенофобия и т. н. Не трябва да ги дразним с християнски празници.

При Путин, бивш комунист и кагебист, сега правоверен християнин, го има същия сблъсък с цивилизацията – да й покаже той, как има по-страшна ракета.

И комплексари като него го боготворят – той ще им покаже, ще им натрие носа.

Нов световен ред (ако може с Путин начело).

Гадните американци вече не са най-силните.

Гадните европейци ще умрат от студ, като им спрем газа, няма да се къпят.

Някогашните старци от Политбюро на ЦК на КПСС никога не са били такива авантюристи като Путин сега. Не е имало такъв култ към Брежнев или Андропов в ония години, както към днешния неосталинист.

Студената война беше мирен и романтичен период, в сравнение със сегашната заплаха от Кремъл.

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и 50-ина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.