Tatoo fest 2008 в София – фотогалерия

Няколко татуисти едновременно "дупчат" с машинки изображение, което ще заема целия гръб на клиента. Снимки: авторката

Няколко татуисти едновременно "дупчат" с машинки изображение, което ще заема целия гръб на клиента. Снимки: авторкатаФен на татуировките от Стара Загора, почитател на японските мотиви и страстен моторист, който си е татуирал лицето и на задните части. Посетителка на фестивала стоически изтърпя завършването на новата си татуировка. На два от щандовете на фестивала се предлагаха временни татуировки с къна. Все още надовършения "гръб", върху който се потрудиха няколко татуисти едновременно. Снимки: авторкатаАтрактивни татуисти и техни приятели от Стара Загора. Почитателки на татуировките очакват началото на фестивала пред зала "Христо Ботев". Снимки: авторкатаСнимки: авторкатаОсвен татуировки по цялото тяло, повечето посетители на фестивала имаха и пиърсинг. Снимки: авторкатаПо изрично настояване на "клиента", временните му татуировки с къна не бяха прерисувани от каталог, а от негови собствени модели. Снимки: авторкатаШампионът на България за най-много пиърсинг по тялото. Флеш с кръгла форма (разширен пиърсинг) на ухото на тату-маниак. Крехка девойка се усмихва, докато татуистът изработва картинката на гърба й. Пловдивски девойки с пиърсинг по лицата. Екстравагантен фен на татуировките и пиърсинга стряска хората с "вампирските" си контактни лещи. Снимки: авторкатаСнимки: авторката

За осма поредна година в София на 3 и 4 май се проведе национален Фестивал на татуировката. Освен най-известните български студия за татуировки (от различни градове на страната), тази година се представиха и майстори на боди арта от Италия, Сърбия, Македония, Турция и др.

На фестивала на татуировката по традиция на едно място се събират много екстравагантни посетители, а зад щандовете се чува бръмчене на машинки за татуиране и кипи трескава работа. Събитието е възможност за всеки, който е решил да се татуира, да види на живо как работят най-добрите и да избере на кого от тях да се довери, така че много хора излизаха от залата с нова татуировка. Студията едва смогваха да обслужат желаещите. Освен постоянни татуировки, на 2 щанда рисуваха временни с къна, които издържат по 2-3 седмици и приличат на истински.

Успоредно с работата на татуистите имаше програма за забавление на зрителите. На 3 май момчетата от Sofia Street Squad представиха на публиката уменията си в модерния стил фрийрън (много атрактивен и ефективен начин за придвижване в градски условия, в който се използват акробатични елементи, улични каскади и номера за постигане на по-голяма красота на движението). По-късно имаше модно ревю на дрехи от Gorgon и състезание за най-добра татуировка. Програмата на фестивала включваше и много музика на живо с талантливи ъндърграунд артисти, групи и диджеи. Посетителите взеха участие в още 2 конкурса – за рисунка по зададена тема и за пиърсинг. Фестивалът се организира от известния български татуист Емил Сепаревски и съпругата му – Драга.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.